Prilika karijere

Čilić igra za polufinale i približavanje Topu 10

Sport / Flash | 03. 09. 2014. u 13:07 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić u četvrtak će se protiv Tomaša Berdycha boriti za prolaz u svoje prvo polufinale na US Openu i drugo u karijeri na Grand Slam turnirima, na kojima je do polufinala stigao samo na Australian Openu 2010.

Čiliću će to biti treći pokušaj da se domogne polufinala u New Yorku. Prije pet godina u četvrtfinalu je izgubio od Argentinca Juana Martina del Potra, a prije dvije godine svladao ga je Novak Đoković.

"U moja prva dva četvrtfinala gubio sam od kasnijih pobjednika. Nadam se da će sad biti treća sreća. Nisam došao stati u četvrtfinalu. Mislim da sam stvarno na dobrom putu i da, ako odigram sjajan meč, mogu proći dalje", rekao je Čilić nakon četverosatnog dvoboja s Francuzom Gillesom Simonom koji mu je stajao na putu prema četvrtfinalu i kojeg je u utorak prvi put uspio pobijediti.

"Bio je težak i iscrpljujući meč, posebno pod ovakvim teškim vremenskim uvjetima. Bilo je veoma teško izdržati četiri sata, ali u srijedu imam lagan dan, tako da ću u četvrtak biti potpuno spreman i oporavljen. S puno elana i želje ući ću u četvrtfinale."

Tomaš Berdych se u osmini finala nije namučio. Daroviti Austrijanac Dominic Thiem nije se uspjevao nositi s Berdychovim razornim udarcima. Na putu do četvrtfinala Čeha je ugrozio samo Slovak Martin Kližan u 2. kolu, kad je Berdych do pobjede došao u pet setova.

Za Marina Čilića i njegove navijače, osim pobjede nad Simonom, uoči četvrtfinala ohrabrujuće djeluje pogled na statistiku. U svim dosadašnjim mečevima Međugorac ima više od 80 posto realizacije prvog servisa, a na drugom servisu je iznad 50 posto. Osjeća to i Čilić.

"Kad imam odličan dan na servisu mislim da mogu pobijediti sve", rekao je nakon pobjede nad Simonom.

Kopirati
Drag cursor here to close