CBF zatražio

Chapecoense mora odigrati prvenstvo Brazila do kraja?

Sport / Flash | 01. 12. 2016. u 21:39 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč činjenici da je Chapecoense izgubio 19 igrača u zrakoplovnoj nesreći, šef nogometne federacije Brazila (CBF) Marco Polo Del Nero (slika ispod) zahtijeva da ovaj klub nastupi u zadnjem kolu prvenstva svoje zemlje.

"Kazao mi je - ova se utakmica mora igrati. To će biti jedan veliki događaj", izjavio je za brazilski list „O Globo“ dopredsjednik Chapecoensea Ivan Tozzo.

Zadnje kolo brazilskog prvenstva trebalo se odigrati u nedjelju, ali je zbog velike tragedije leta LaMia 933, koja se u ponedjeljak dogodila uoči slijetanja zrakoplova u kolumbijskom Medellinu, pri čemu je poginula 71 osoba, čitavo kolo odgođeno za 11. prosinca.

Prema rasporedu, Chapecoense mora igrati domaću utakmicu na stadionu Arena Conda protiv sastava Atlético Mineiro iz Porto Alegrea.

Ivan Tozzo kaže kako je on predsjedniku nogometnog saveza odgovorio da Chapecoense nema 11 igrača, ali je del Nero inzistirao da se igra, ''svejedno s kakvim sastavom''.

Nejasno je zašto del Nero inzistira na odigravanju utakmice. Moguće je kako želi imati regularan završetak nacionalnog prvenstva.

Atlético Mineiro je sa svoje strane predložio otkazivanje utakmice, a uprava Chapecoensea još nije donijela odluku.

Zdravstveno stanje preživjelih

Od preživjelih, najkritičnije je vratar Jackson Follmann (24). Njemu je jedna noga amputirana, a postoji i opasnost da izgubi i stopalo na drugoj nozi.

On je i dalje na intenzivnoj njezi, kao i klupski kolega Neto (31), čije je stanje ''kritično, ali stabilno". Treći preživjeli igrač, Allan Ruschel (27), imao je operaciju kralježnice. Unatoč teškim ozljedama, kod njega se može govoriti izglednoj prognozi za oporavak.

Kod njih trojice postoji i jedna zajednička opasnost u ovoj fazi - infekcija zadobivenih rana.

Simpatije cijeloga svijeta

Tragedija brazilskog kluba odjeknula je u čitavome svijetu. Mnogi se iz solidarnosti žele učlaniti u Chapecoense.

"U posljednja 24 sata poželjelo nam se priključiti 13.000 ljudi, svi izvan grada Chapecoa", kaže potpredsjednik kluba Tozzo.

Radi usporedbe, klub je do sada imao 9.000 članova, većinom iz njihova grada i provincije u kojoj se nalazi Chapeco.

Interes za njihovim zelenim klupskim dresovima također je naglo porastao. Proizvođač sportske opreme Umbro na skladištu više nema majica Chapecoensea, te je putem Facebooka fanove zamolio za nešto strpljenja.

Kopirati
Drag cursor here to close