404. "Old Firm"

Celtic svladao Rangerse u najvećem škotskom derbiju

Sport / Flash | 31. 12. 2016. u 17:42 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Celtica slavili su u najvećem škotskom derbiju kod suparnika Rangersa 2:1 te sada vode s nevjerojatnih 19 bodova prednosti nakon samo 20 odigranih kola.

Dugo očekivani 404. "Old Firm" donio je sjajan nogomet, a gosti su slavili preokretom. Rangersi su na svojem Ibroxu poveli pogotkom Kennya Millera u 12. minuti, a Celtic je izjednačio u 33. minuti preko Francuza Mousse Dembelea.


Pobjedu je "zeleno-bijelima", donio Scott Sinclair u 70. minuti. Rangerse je težeg poraza spasio vratar Foderingham, no u završnici utakmice mogli su izbjeći poraz, no udarac kapetana Millera završio je na vratnici.

Bila je to 148. pobjeda Celtica u "Old Firmu", 97 mečeva završilo je remijem, a Rangersi još imaju 11 pobjeda više od najvećeg suparnika.

"Old Firm" se na Ibroxu nije igrao čak četiri godine jer su Rangersi kažnjeni ispadanjem u četvrtu ligu zbog financijskih nepravilnosti.

Celtic vodi s 58 bodova, u 20 utakmica imaju 19 pobjeda i samo jedan remi, dok su Rangersi drugi s 39 bodova i utakmicom više.

Kopirati
Drag cursor here to close