UEFA

Čarlijeva kapica odlazi u muzej

Sport / Flash | 24. 06. 2016. u 06:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska nogometna reprezentacija u kompletnom sastavu u četvrtak je odradila posljednji trening uoči puta u Lens, gdje je u subotu očekuje susret protiv Portugala u osmini finala Europskog prvenstva.

Najvažnija je vijest da su trening odradili i Luka Modrić te Mario Mandžukić, koji će biti spremni za subotnji okršaj s Cristianom Ronaldom i društvom, piše Hina.

Trenirao je i Vedran Ćorluka koji je propustio trening u srijedu.

Izbornik Ante Čačić je tako prvi puta nakon subotnjeg ogleda protiv Češke na raspolaganju imao sva 23 igrača.

"Svi igrači su zdravi i spremni za Portugal. Posljednjih dana imali smo dosta posla, no sada je sve OK", kazao je liječnik hrvatske vrste Zoran Bahtijarević, dodavši kako je uoči utakmice sa Španjolskom Šime Vrsaljko imao problema sa crijevnom virozom, no sve je sada iza njega.

Doktor Bahtijarević je dodao kako će Ćorluka još nekoliko dana iz predostrožnosti imati šavove na glavi, ali više neće nositi kapicu.

Branič hrvatske vrste i moskovskog Lokomotiva će upravo zbog vaterpolo kapice koju je nosio za vrijeme utakmica protiv Češke i Španjolske ući u Uefin muzej. Iz krovne nogometne organizacije su slikali Ćorluku koji će dobiti mjesto u muzeju kao prvi nogometaš koji je nastupio s vaterpolskom kapicom na glavi.

Prije nego što je Ćorluka istrčao na travnjak s vaterpolo kapicom vodstvo reprezentacije je tražilo dopuštenje UEFA-e iz koje su nakon pregleda upalili 'zeleno svjetlo'. Jedino su tražili da se uklone štitnici za uši. Da Ćorluka nastupi kao 'vaterpolist' na ideju je došao fizioterapeut reprezentacije Nderim Redžaj.

Hrvatska reprezentacija u petak putuje u Lens, a na travnjaku stadiona Bollaert-Delelis će trenirati istog dana u 20.30 sati. Utakmica je na rasporedu u subotu u 21.00 sat.

Kopirati
Drag cursor here to close