pukla kopačka

Čak ni Lewandowskom nije lako zabiti hat-trick

Sport / Flash | 27. 08. 2016. u 10:13 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obrana Werdera iz Bremena nije jedina teško stradala u pravom potopu na Allinaz areni. Postigavši tri zgoditka za Bayern u pobjedi od 6:0, poljski reprezentativac Robert Lewandowski (28) pocijepao je i mrežu iza Werderova vratara Wiedwalda i vlastitu kopačku.

Gol koji je postigao iz jedanaesterca morao je realizirati pocijepanom kopačkom.

"Dogodilo se to u duelu s protivničkim igračem. Moja kopačka je stradala, vidio sam da je na njoj nastala rupa. Na svu sreću, to me nije omelo pri izvođenju jedanaesterca", izjavio je Lewandowski nakon utakmice.

Očito je da su noge ovog vrsnog strijelca na sinoćnjoj utakmici morale podnijeti podosta toga. Uputio je 12 udaraca za vrijeme susreta s Werderom, najviše od svih Bayernovih igrača, a bio je i stalna meta startova i duela s protivnicima.

Radi usporedbe, drugi Bayernov napadač, Thomas Müller imao je upola manje udaraca, dok je 'najopasniji' po tom pitanju kod tima iz Bremena bio lijevi bočni Luca Caldirola, koji je 'čak' dva puta pokušao s udarcem prema golu Neuera.

Što se pak Lewandowskog tiče, on je 'tropakom' u prvome kolu Bundeslige na najbolji način najavio aspiracije da i ove sezone bude najbolji strijelac i možda čak i prebaci 'normu' iz prošle, kada je postigao 30 prvoligaških golova.

Ukupno je Poljak do sada za Bavarce odigrao 103 utakmice, postigavši 73 gola, uz 21 asistenciju.

Kopirati
Drag cursor here to close