Navijači ih izviždali

Brazil teško do pobjede nad Srbijom

Sport / Flash | 07. 06. 2014. u 07:17 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilska nogometna reprezentacija pobijedila je Srbiju 1:0 u pripremnoj utakmici u Sao Paulu. Jedini pogodak postigao je Fred u 58. minuti.

Unatoč pobjedi, izbornik Luiz Felipe Scolari ima puno razloga za brigu jer je Brazil djelovao jalovo i nije stvorio nijednu pravu prigodu. Reprezentacija Brazila počela je u sustavu 4-3-3, odnosno Julio Cesar na vratima, u obrani Daniel Alves, David Luiz, Thiago Silva i Marcelo, u veznom redu Luiz Gustavo, Oscar i Paulinho te u napadu Hulk, Neymar i Fred. Ta će postava vjerojatno zaigrati protiv Hrvatske na otvaranju SP-a.

Brazilske linije (obrana - vezni red - napad) bile su prilično udaljene jedne od drugih, tako da smo gledali jedan čudan nogomet kada je u pitanju Brazil, s puno dugačkih dodavanja napamet i pokušaja Neymara da individualnim akcijama stvori priliku.

Ovakav način igre Brazila otvara puno prostora za kontranapade. Također, Srbija je dobro pokrila bokove, ofenzivi skloni braniči Daniel Alves i Marcelo nisu napravili ništa.

Brazilci su pobjednički gol zabili u 58. minuti "iz ničega". Stoper Thiago Silva ubacio je dugačku loptu u kazneni prostor, a Fred je iz teške pozicije, u padu, pogodio mrežu.

Srbija je zaprijetila nekoliko puta. U devetoj minuti Kolarov je iz dobre situacije loše pucao. Potom je Kolarov u 30. minuti povukao kontranapad, ali je loše ubacio u peterac pa su Brazilci to raščistili. U 32. minuti Mitrović se sam našao pred golom domaćina, ali glavom puca pored gola, a u 71. minuti Jojić je glavom pogodio vratnicu.

Brazilski navijači na poluvremenu su zviždali svojim nogometašima zbog slabe igre.

Bila je to posljednja provjera za reprezentaciju Brazila, a momčad Srbije trebala je "glumiti" Hrvatsku, prvog protivnika domaćina na otvaranju SP-a 12. lipnja u Sao Paulu.

Kopirati
Drag cursor here to close