Za bolji život

Branio za kockaste, Dinamo i Cibaliju, a u 33. godini odlazi raditi u Njemačku

Sport / Flash | 11. 06. 2017. u 08:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cibalia se teškom mukom spasila ispadanja iz HNL-a i u Vinkovcima je zavladao osjećaj sreće, poslije gotovo godinu dana nakon što su se uspjeli kroz Drugu ligu vratiti u Prvu.

Budući da je klub cijelu sezonu jedva spajao kraj s krajem, situacija je prilično nezavidna i prvi je svoj odlazak iz kluba najavio trener golmana, Tomislav Vranjić (33).

Dobro poznato HNL ime, bivši golman Cibalije, Intera, Dinama i Varteksa te bivši mladi hrvatski reprezentativac odlučio je otići.

Ne samo iz kluba i svojih Vinkovaca, nego i iz Hrvatske!

- Cijela situacija u klubu, gradu i ovoj sredini ne ide u pozitivnom smjeru. Priča se o stranim ulagačima, ali nikako da se nešto konkretno dogodi. Nije teško pogoditi da još jedan period neće biti silno bolje. Klub teško funkcionira, živimo na rubu i to se sve prenosi na nas zaposlenike. Mi nismo bili gladni ni za vrijeme rata, daleko od toga da je egzistencija ugrožena. Želim pokušati napraviti iskorak, u nogometu to kod nas nije moguće. Kako se kaže, mala bara, puno krokodila - počinje Vranjić pa nastavlja:

- Idemo 'mravljim' koracima naprijed, to je tako već dugo godina. Stalno živimo na nekom rubu. To je puko preživljavanje iz godine u godinu. Pa, hoćemo li dobiti licencu, hoće li nas neko tužiti... Atmosfera vječitog spašavanja sa zvukom sirene, tako bih to opisao. Tu se ne može kvalitetno raditi i postići ciljeve koji bi bili zadovoljavajući za pojedinca koji želi nešto više.

U Njemačkoj vidi priliku za bolju životnu perspektivu. Za sobom vodi i svoju obitelj.
- Supruga mi je nezaposlena. Ona je učiteljica i ima osam godina radnog staža i to po zamjenama. Predaje sve osim onog što je završila i radi za minimalac! Da postoji uporište da će 2020. se ovdje nešto pozitivno dogoditi, pa hajde, stisnut ćemo se i dotad pregurati taj period, pa će biti bolje. Ma, imam 'filing' da do 2100. neće biti bolje! - rekao nam je Vranjić pa nastavio:

- Idemo u Berlin. Supruga će tamo dobiti posao, a i ja ću nešto raditi. Valjda sam i ja za nešto sposoban! Imat ću '100 opcija', tamo se barem može raditi. Ipak, kakav god posao imao, sport i nogomet mi ostaju glavne zanimacije. Ne bih se začahurio ovdje, male su mogućnosti za bilo kakve varijacije na temu. Tema je zadana i puno ne talasaj, to me ne zadovoljava. Ovdje sam izgubio profesionalni motiv, atmosfera je linča, propadanja... - govori Tomislav.

U 14 godina karijere branio je u Hrvatskoj, Kazahstanu, Iranu te na Cipru. Dobro je naučio što je nogometni profesionalizam i kako stabilan klub treba funkcionirati. Baš to nedostaje Cibaliji i u takvim uvjetima ne može se stvoriti uporište za iskorak.

Perišića čuva igrač koji nije igrao tri mjeseca: Igrajući protiv njega, postat ću bolji

- Dogodio se taj 'boom' s Bartolovićem na klupi, svi su nas otpisali. Sad smo se čak i sami skoro bili otpisali, pa smo se spasili sve na inat i atmosferu koje u drugim klubovima nisu primarne. Primarno je biti profesionalac i imati uvjete da se to provodi, a kod nas je to gurnuto u drugi plan. Mi smo profesionalci, ali kod nas je uvijek - ajmo ovo izgurati, ajmo ih sada stizati, ajmo izdržati još ovaj period... Svaki igrač gleda da nađe neku bolju sredinu, to je i u većini drugih klubova tako, ali Slavonija je posebno pogođena. Naš predsjednik Gagro pokazao je strašnu borbu i volju, ali on to praktički drži sam. Jedan čovjek ne može voditi sam klub, osim ako nije milijarder - smatra Vranjić pa nastavlja:

- Mi svako malo moramo razmišljati hoće li klub postojati ili ne, a gdje još da pogađamo hoće li Cibalia postojati. Nezahvalno je o tome i pričati, mi uvijek imamo nekakav inat i atmosferu, nađe se nekakav konsenzus između svih da to funkcionira. Dugo godina se hoda po rubu, jednom ćemo se spotaknuti, vječito smo na rubu. Izazivamo nesreću, a jednom će i ona doći - iskren je bivši golman za kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close