jk borsa

Borsini džudaši putovali na turnire u 13 država

Sport / Flash | 12. 10. 2015. u 08:55 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon impresivne organizacije velike sportske manifestacije Borsa Opena koji je proteklog vikenda okupio 933 natjecatelja iz 16 zemalja, džudaši Borse već ovog vikenda nanizali su nove uspjehe i to u dvije različite zemlje.

Naime, nastupili su na Kupu Majke Terezije u Skadru (Albanija) gdje su se nadmetali sa džudašima iz šest zemalja, te su dan poslije (11.10.) nastup zabilježili i u Nikšiću na međunarodnom tuniru "Trofej Nikšića" koji je okupio 30 klubova iz šest okolnih zemalja.

Zanimljiva činjenica jeste da je Judo klub "Borsa" u 2015. godini (do sada) putovao na 45 turnira u 13 različitih država, a samo u posljednjih mjesec dana odradili su 10 međunarodnih turnira u osam različitih država - Bugarska, Austrija, Češka, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Albanija i BiH.

'Dosta turnira, dosta putovanja, izleta, druženja, ali najvažnije nam je da u svemu tome vidimo radost na licima djece te napredovanje u svakom smislu,kako tjelesno razvijanje tako i psihološki i sociološki napredak. Prije četiri tjedna smo u samo jednom vikendu (19. i 20. rujna) putovali na četiri različita turnira i to u Sloveniji , Češkoj , Austriji i BiH. Drago nam je da dobrom organizacijom uspijevamo izdržati taj tempo, a u cilju nam je uskoro osposobiti nove mlade snage koji će preuzimati jedan dio obveza kluba te se nadamo da ćemo u daljnjem radu moći biti još djelotvorniji. Planski radimo, i nastojat ćemo da iz Borse vremenom iznikne još nešto puno veće', priopćili su iz kluba.

Džudaši mostarske Borse su u proteklih 10 mjeseci osvojili ukupno 469 medalja.

Medalje u Albaniji

Zlato: Josipa Brvenik
Srebro: Lana Rozić , Valentina Mihić
Bronca: Mario Jozeljić , Aljoša Čvoro , Marija Naletilić , Mia Maksumić

Medalje na Trofeju Nikšića:

Zlato: Josipa Brvenik (+ zlato i u konkurenciji starijih)
Srebro: Marija Naletilić, Lana Rozić, Mario Jozeljić
Bronca: Mario Jozeljić i Mia Maksumić

Kopirati
Drag cursor here to close