37 odličja

Borsa u samo tjedan dana nastupila na šest natjecanja

Sport / Flash | 28. 02. 2016. u 13:32 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Judo klub "Borsa" ovog je vikenda nastupio na dva judo turnira i to u Samoboru (Hrvatska) na 25. međunarodnom kupu Samobora te na 6. memorijalu "Miloš Mrdić" održanom u Trebinju.

Prisjetimo se da su mladi natjecatelji Borse proteklog vikenda nastupili na 4 judo turnira i to u Sloveniji (Guštanj OPEN), Italiji (EJU Follonica), Hrvatskoj (Memorijal Drago Krzelj) i BiH (prvenstvo HB za seniore), a okupili su se ukupno sa 21 odličjem te kad im pridodamo i ovih 16 osvojenih to je ukupno 37 odličja u posljednih 7 dana.

25. kup Samobora i ove godine je okupio "kulturan" broj uzvanika iz čak 10 zemalja, a natjecalo se preko 500 natjecatelja. Član judo kluba "Borsa" David Pušić proglašen je najboljim natjecateljom ovog međunarodnog natjecanja u uzrastima kadeta do 18 godina.

Na spomenutom turniru David Pušić i Mia Maksumić okitili su se zlatnim odličjima, dok su brončana odličja osvojili Mario Jozeljić, Petra Zovko i Marija Naletilić i to po bronzu u svojoj i u konkurenciji starijih.

6. Memorijal "Miloš Mrdić" u istoimenoj dvorani u Trebinju okupio je preko 400 natjecatelja koji su doputovali iz susjednih zemalja - Hrvatske i Srbije te cijele BiH, a nastup je zabilježilo oko 50 judo klubova. Na ovom turniru u redovima kluba "Borsa" ponajviše je bilo početnika koji su svoja prva iskustva tražili na ovom turnira. "Pala" je i po koja medalja, al trenerima je najvažnije da kod djece vide želju za radom i napredovanje." - priopćeno je iz kluba.

Osvajači medalja na ovom turniru su:

Zlato: Domagoj Jozeljić i Ana Bošnjak
Srebro: Ivana Šunjić, Ana Bošnjak (konk. starijih) i Ivana Šarić.
Bronza: Marija Kožul (bronza i u konk. starijih) i Ivana Šunjić (konk. starijih)

U borbi za medalju poraženi su: Sandro Zovko, David Blažević, Karlo Kožul i Marko Pušić .

Za Borsu su još nastupili: Fran Zadro, Franko Soldo, Robert Halajkijević, Marko Soče, Matej Čuljak, Filip Soče, Zlatan Krvavac, Antoni Juko, David Čorić i Petar Kožul.

Natjecatelji judo kluba "Borsa" ni idućeg vikenda nemaju predaha. Grad Trebinje idućeg vikenda bit će domaćin državnog prvenstva za seniore na kojem će judo klub "Borsa" imat 10tak svojih predstavnika. Od početka 2016. godine mladi džudaši Borse su nastupili već na 10 turnira u 5 različitih država (Slovenija, Italija, Crna Gora, Hrvatska, BiH) i sudjelovali na 2 međunarodna judo kampa.

Kopirati
Drag cursor here to close