FK Sarajevo

Bordo tim proslavio 65 godina postojanja

Sport / Flash | 24. 10. 2011. u 20:11 V.P.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom akademijom u Termalnoj rivijeri Ilidža večeras je obilježena 65. godišnjica Fudbalskog kluba Sarajevo, jednog od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni Hercegovini.

Rođendan FK Sarajevo uveličao je veliki broj uzvanica iz svih sfera javnog života, brojni veterani i asovi sadašnjih i prošlih generacija kluba, kao i aktualni prvotimci.

Prisutne su pozdravili direktor kluba Dino Selimović i predsjednik Upravnog odbora Amir Rizvanović koji je podsjetio na najsjajnije trenutke ovog bh. premijerligaša.

FK Sarajevo je za 65. rođendan odalo počast bivšim rukovodiocima, igračima i navijačima kluba. Tako je tijekom vikenda delegacija kluba posjetila mjesta gdje su ukopane legende FK Sarajevo, Asim Ferhatović, Svetozar Vujović, Franjo Lovrić, Želimir Vidović Keli, Kemal Džemidžić. Počast je odata i tragično preminulom navijaču Sarajeva Vedranu Puljiću, bivšem predsjedniku Sarajeva Šefiku Loji, legendi kluba Stojanu Crnogorcu i Sabahudinu Resića, bivšem direktoru FK Sarajevo.

Povodom značajnog datuma u klupskim prostorijama danas je otvaren i Fan shop FK Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo osnovan je 24. oktobra 1946. godine u velikoj dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu (popularni "Fis"), spajanjem Omladinskog sportskog društva Sloboda i Radničkog sportskog društva Udarnik u novo društvo, nazvano SD Torpedo. U augustu 1947. SD Torpedo je promijenio ime u Sarajevo, koje je ostalo do danas.

U šezdesetpetogodišnjoj historiji FK Sarajevo osvojilo je veliki broj priznanja, a najznačajnija su dva naslova prvaka bivše SFRJ, dva naslova prvaka BiH i četiri titule pobjednika Kupa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close