Svjetsko prvenstvo

Bolt će u Pekingu biti skinut s trona

Sport / Flash | 21. 08. 2015. u 12:07 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanac Justin Gatlin trebao bi pobijediti Usaina Bolta u obje sprinterske discipline na svjetskom prvenstvu u Pekingu, ali bilo bi suludo otpisivati Jamajčanina, kazao je trostruki svjetski prvak na 100 metara Maurice Greene.

Bolt je dominantan u utrkama na 100 i 200 metara otkako je postavio svjetske rekorde u obje discipline na Olimpijadi u Pekingu 2008.

Zbog problema s povredama Bolt je imao neuspješnu sezonu, a u subotu se vraća na stadion "Ptičje gnijezdo" u utrci na 100 metara s najboljim rezultatom od 9,87 sekundi.

Gatlin, iako se ove godine još nije suočio s Boltom kojeg je pobijedio samo jednom u sedam pokušaja na 100 metara, u posljednje dvije godine nije doživio poraz.

Tridesettrogodišnjak je vlasnik najboljih vremena u ovoj sezoni u obje sprinterske discipline, 9.74 na 100 i 19.57 na 200 metara.

''Trenutno, rekao bih da će Justin pobijediti'', kazao je Greene.

''No, najveći problem je što s Usainom nikada niste načisto, jer morate zapamtiti da je on bio tamo gdje niko drugi nije. Ko zna da li će se vratiti s nečim sličnim. Nikada ga ne smijete otpisivati'', dodao je.

Posljednje dvije runde utrke na 100 metara na rasporedu su u nedjelju, a Greene navodi da će polufinale pokazati šta će se dešavati navečer u finalu.

''Polufinale će nam mnogo reći. Pokazat će da li je Bolt zaista spreman'', kazao je Greene.

Finale utrke na 200 metara na rasporedu je u četvrtak i Greene vjeruje da njegov sunarodnjak tu ima još veće šanse.

''Morat ću prvo vidjeti utrku na 100 metara, ali na 200 skloniji sam da izaberem Justina. Radi se o težoj utrci i morate zaista biti spremni, a znamo koliko je Justin spreman. Tu je lakše odabrati, ali nikada ne znate sa čim će Usain doći'', kazao je bivši prvak.

Kopirati
Drag cursor here to close