Legalnost

Blatter pokušao razjasniti svoju izjavu o kupljenom SP-u 2006.

Sport / Flash | 17. 07. 2012. u 13:15 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter odlučio je u utorak pismom poslanim njemačkom dnevniku "Bild" razjasniti tvrdnje da je Njemačka "kupila" domaćinstvo svjetskog nogometnog prvenstva 2006. godine.

Blatter je napisao pismo "Bildu" u kojem objašnjava da je u interviewu objavljenom u nedjelju pokušao reći da je donošenje odluka o domaćinima svjetskog prvenstva uvijek sumnjivo.

Naime, Blatter je u razgovoru za švicarski list "Sonntagsblick" podsjetio kako je Njemačka dobila domaćinstvo SP-a 2006 ispred Južnofaričke Republike nakon što se predstavnik Oceanije Charles Dempsey nije pojavio na glasovanju, prenijela je Hina.

"Svjetsko prvenstvo je kupljeno? Sjećam se glasovanja za domaćinstvo prvenstva 2006. kada je netko napustio sobu u zadnji tren. I iznenada umjesto rezultata 10-10, rezultat glasovanja je bio 10-9 za Njemačku", kazao je Blatter, iako je konačan rezultata glasovanja tada bio 12-11.

"Jesam li sretan što nisam organizirao dodatno glasovanje? Dobro, netko je iznenada napustio sobu. Možda sam u tom slučaju bio naivan. Sumnjam da je SP 2006. kupljeno. Samo primjećujem."

U pismu Bildu u utorak Blatter je istaknuo da bi volio staviti svoje riječi u kontekst.

"Htio sam reći da netko uvijek može naći izgovor za legalnost neke odluke. To pokazuje da kod glasovanja za domaćinstvo SP-a uvijek možete naći izgovor za pokretanje teorije o urotama. Čak i u vezi s Njemačkom koja je organizirala savršeno svjetsko prvenstvo, ljetnu bajku na koju može biti ponosna cijela zemlja", rekao je 76-godišnji Blatter.

Dodao je da ne vjeruje u teorije o urotama nego samo u činjenice.

"Dok god ne dobijem konkretan dokaz treba se držati legalnosti glasovanja." "To se odnosi i na Njemačku kao i za druge zemlje. To je srž moje poruke."

Blatterove su izjave izazvale bijes nekih njemačkih političara koji su tražili da mu se oduzme počasno odlikovanje koje je dobio 2006. Bundesverdienstkreuz.

Kopirati
Drag cursor here to close