Nema sportskog zatišja

Blagdanski sportski vodič

Ipak, ni u tjednu iza Božića nema razloga da postimo od sporta.
Sport / Flash | 24. 12. 2021. u 08:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uobičajeno sportsko zatišje na kraju godine neće dugo trajati. Već početkom siječnja počinje nova teniska sezona, nastavljaju se sve Lige petice, na Sljeme stižu najbolji svjetski slalomaši i slalomašice, a ubrzo nakon toga počet će i rukometni Euro. Ipak, ni u tjednu iza Božića nema razloga da postimo od sporta. Sportske novosti su izdvojile najzanimljivije događaje koji nas čekaju do Silvestrova.

Poslastice iz NBA

NBA liga tradicionalno nudi sjajne božićne utakmice, u pravilu su to najatraktivniji dvoboji u kojima se susreću najbolji košarkaši lige. Plan čelništva lige i ove je godine bio takav, samo nisu računali na to da će im koronavirus pomrsiti planove. NBA je trenutačno u velikom problemu sa zaraženim igračima, pa je upitno kako će izgledati sastavi. Kako god, na Božić igraju Knicksi protiv Hawksa (18.00), Bucksi protiv Celticsa (20.30) te Sunsi protiv Warriorsa (23.00). U noći sa subote na nedjelju igraju, pak, Lakersi protiv Netsa (2.00), te Utah našeg Bojana Bogdanovića protiv Dallasa (4.30).

Premier liga, Boxing day (nedjelja, od 13.30)

Još dva kola odradit će premierligaši prije nego što Novu godinu otvore još jednim ulaskom u ring. Na Štefanje, popularni Boxing day termin, mini derbi igraju Aston Villa i Chelsea. Momčad Stevena Gerrarda testira šampionske akreditive Thomasa Tuchela, koji se posljednjih dana mučio sastavljajući momčad jer mu se korona uvukla u svlačionicu. Ništa manje zabavno bit će na Etihadu, gdje Man City dočekuje Leicester, dok Liverpool na Anfieldu igra s Leedsom. Dva dana kasnije šlager večeri je repriza utakmice Carabao cupa, samo što je sada Leicester domaćin, a Liverpool gost.

Svjetski kup (Ž), Lienz, veleslalom i slalom (utorak, 10.00/srijeda, 10.00)

Svjetski kup (M), Bormio, spust i dva super-G-a (utorak-četvrtak)

Skijaši i skijašice neće dugo uživati u blagdanskom predahu. Od utorka do četvrtka na rasporedu je pet utrka u Bormiju i Lienzu. Pred vratima je Snježna kraljica (4. i 5. siječnja). Zrinka Ljutić u Courchevelu bila je blizu druge vožnje i opet pokazala skijanje koje daje razlog za optimizam. Leona Popović u slalomima ove sezone ima 18., 14. i 21. mjesto, još jedan top 15 plasman bila bi idealna najava za Sljeme.

Cibona - Cedevita (utorak, 19.00)

Cibona (omjer 5-7) utakmicom protiv Cedevite Olimpije (omjer 7-5) u Draženovom domu nastavlja svoj zahtjevni raspored koji će je pratiti tijekom siječnja. U tom će razdoblju igrati abaligaške utakmice s Mornarom, Megom, Zadrom, Partizanom te Studentskim centrom. U utakmici protiv Cedevite sastav Vlade Jovanovića ulazi kao autsajder, a na klupi ljubljanskog sastava na klupi se nekako održao naš Jurica Golemac, izdržao užasne rezultate u studenom, i sada njegova momčad djeluje bolje. Cibona je, pak, posljednju pobjedu u ABA ligi zabilježila kod Borca sredinom studenoga.

Turneja Četiri skakaonice (srijeda, 16.30)

Novogodišnji dani nezamislivi su bez Turneje četiri skakaonice, koja će se djelomično održati pred gledateljima. U Oberstdorfu i Garmischu tribine ostaju prazne, ali bi zato na austrijskoj polovici turneje, u Innsbrucku i Bischofshofenu, skakače trebalo gledati po 4000 ljudi. Kamil Stoch upravo je na tim skakaonicama početkom ove godine osigurao treću ukupnu pobjedu, čime se izjednačio s Helmutom Recknagelom i Bjørnom Wirkolom. Pokušaj obrane naslova bit će sve samo ne jednostavan, jer je sezona Svjetskog kupa vrlo izjednačena. Ryoyu Kobayashi i Karl Geiger pokazali su najbolju formu, ali u najuži red kandidata ulaze i Granerud, Kraft, Lindvik i uvijek opasni Slovenci… Prva postaja tradicionalno je Oberstdorf, gdje će se usmjeriti ostatak Turneje.

Rukomet: Slovenija - Hrvatska (srijeda, 18.30)

Hrvatska će drugi krug priprema za Euro okončati utakmicom protiv Slovenije u Celju. Slovenci su jak protivnik, koji bi izborniku Hrvoju Horvatu trebao pomoći da skrati popis za utakmice u skupini u Szegedu. "Bit će to pravi test da vidimo gdje smo i što smo u ovom trenutku napravili. Nakon susreta protiv Slovenije odredit ću 18 igrača za završne pripreme, i tih 18 igrača putovat će na Euro", pojasnio je izbornik.

Kopirati
Drag cursor here to close