Mali nogomet

Blagajci osvojili turnir u Sarajevu

Sport / Flash | 12. 01. 2015. u 08:46 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon osvojenog turnira Prvi Kinder Cup Blagaj 2014, te Božićnog turnira u Mostaru, selekcija U-10 FK Blagaj u kategoriji 2004. godište pokazali su se kao odlični igrači, te su na osmom tradicionalnom dječjem junior cup-u održanom u Sarajevu osvojili prvo mjesto.

Natjecanje je održano od 08. do 11. siječnja 2015. godine, a natjecalo se preko 150 ekipa iz cijele BiH, ali i regije. U organizaciji Šampiona juniora osmi put po redu održan je tradicionalni dječiji nogometni turnir.

Juniori iz Blagaja natjeali su se u dvije selekcije U-10 i U-12. Tim U-10 uspio je da se plasira u polufinale, a tim U-12 nakon izvođenja penala nije uspio da se plasira u polufinale. Juniori Blagaja, tim U-10 najljepšom igrom završila je turnir i osvojio prvo mjesto osmog tradicionalnog 'Šampion junior cup-a 2015.'.

Važno je spomenuti da su Blagajci do finala pobjedili Orijent sa 2-1, Konavle sa 2-1,
Šparta Zagreb 2-1 i Dar 1-1. Dok su u osmini finala savladali prošlogodišnjeg pobjednika Novi grad sa 1:0, zatim Čazmu sa 2:1, a u polufinalu pobjedili su ekipu Akademika sa 1:0 i na kraju finale u kategoriji 2004. godište održano je između selekcija FK Željezničar iz Sarajeva i FK Blagaj iz Blagaja.

Utakmica između Željinih 'pjetlića' i 'pjetlića' iz Blagaja završena je sa 2:2, a Blagajci su na penale osvojili ovaj tradicionali dječji turnir. Selekcijama F.K. Blagaj je koordinirao njihov trener Memsud Pandur, uz pomoć trenera prvog tima F.K. Blagaj i asistenta u reprezentaciji BiH U-15 Adis Obad.

Turnir se održavao u šest dvorana, a svečano je otvoren 09. siječnja u 10 sati u KSC Ilidža. Na otvorenju turnira upriličen je svečani defile i revijalni susret bosanskohercegovačkih legendi (Šabanadžović, Musemić, Varešanović, Stojinić, Sinanović, Bikić, Kolar...), te legendi splitskog Hajduka (Ivica Šurjak, Ivan Gudelj, Vilson Đoni, Pralija, Almir Turković, te mnogih drugi gosti).

Održani turnir ujedno je i najveće sportsko natjecanje u bosanskohercegovačkoj prijestolnici nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Između ostalih natjecali su se juniori Hajduka, Željezničara, Young boysa, Novog grada, Zadra, Trogira, Opatije i mnogih drugih nogometnih klubova.

Kopirati
Drag cursor here to close