klub borilačkih vještina

Bivši svjetski prvak u posjeti SD Reflex

Sport / Flash | 26. 02. 2016. u 09:31 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posjeti Sportskom društvu Reflex bio je višestruki prvak svijeta u kickboxingu i osvajač brojnih priznanja Salko Zildžić, koji trenutno obnaša funkciju izbornika seniorske kickboxing reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Posjeta je organizirana u sklopu priprema natjecatelja SD Reflex za nastup na 7. Međunarodnom kickboxing turniru "Ilidža open" koji će se održati u Sarajevu idućeg vikenda. Na spomenutom turniru SD Reflex predstavljat će 17 natjecatelja u različitim kategorijama.

Prilikom obraćanja članovima kluba, Zildžić je istakao važnost discipline i truda u sportu, te pohvalio izniman uspjeh koji ovaj klub ostvaruje u kratkom periodu postojanja, kao i neumorno djelovanje aktivista kluba.

'Svatko može biti prvak svijeta i ostvariti uspjeh u onom što radi i što voli, sve dok ulaže dovoljno truda i energije“, naglasio je Zildžić.

Osim truda u oblasti sporta, govorio je o značaju ulaganja u obrazovanje i osobni razvoj. Zildžić je, osim po ovom sportu, javnosti poznat po aktivnom političkom i društvenom angažmanu.

 

Iz Reflexa poručuju da je MMA škola samo jedan od trenutnih projekata koji će se razvijati u mnoge ozbiljnije programe, od programa kickboxinga, BJJ i ostalih sportova.

Posebno ističu to da su za rezultate kluba, od samog početka rada, bili zainteresovani mnogi printani i elektronski mediji, i pozivaju sve zainteresirane osobe da se priključe i podrže rad ovog kluba koji trenutno broji oko 60 članova, a čiji se broj svakodnevno povećava. Također, svi oni koji žele biti sponzori kluba u redovnim aktivnostima ili na nekom od narednih domaćih ili međunarodnih takmičenja, mogu se za sve informacije obratiti upravi kluba.

 

Kopirati
Drag cursor here to close