Tsuneyasu Miyamoto

Bivši japanski nogometni reprezentativac u posjetu Mostaru

Sport / Flash | 09. 01. 2017. u 12:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši kapetan nogometne reprezentacije Japana i predsjednik Fondacije Mali most Tsuneyasu Miyamoto obišao je u ponedjeljak sportski centara Kantarevac, koji je prošle godine rekonstruiran uz pomoć japanskoga Veleposlanstva i koji je sada sjedište Sportske akademije Mali most.

Miyamoto je tom prigodom kazao kako je iznimno zadovoljan viđenim, istaknuvši kako ciljevi Malog mosta nisu samo sportski.

''Jako sam zadovoljan urađenim poslom. Sve je fantastično. Odlučio sam podržati ovaj projekt jer vjerujem u moć sporta. Bavljenjem sportom djeca su u prilici učiti i o drugim društvenim vrijednostima koje su od velike važnost za postkonfliktna društva'', istaknuo je Miyamoto.

Trenutno u akademiji Mali most trenira 55 dječaka i djevojčica uzrasta od 7 do 13 godina, a predsjednik Sportskog saveza grada Mostara Hasan Šišić istaknuo je kako je pohađanje Akademije potpuno besplatno.

''Djeca treniraju i dobivaju sportsku opremu bez ikakve naknade, što je iznimno važno s obzirom na ekonomsku situaciju u Mostaru i državi. Zahvaljujući ljudima iz Japana i Gradu Mostara sada imamo i ovaj moderan sportski centar u kojem djeca imaju sve potrebne uvjete za rad'', kazao je Šišić.

Dodao je kako projekt obnove Kantarevca nije još završen, a sada slijedi uređenje svlačionica i dijelova tribina.

U nastavku posjeta Mostaru Miyamoto će kasnije danas održati trening s polaznicima Sportske akademije Mali most, a za utorak je Gradskoj vijećnici Grada Mostara planirano predavanje "Iskustvo i praksa Tsuneyasu Miyamota kao profesionalnog nogometaša, kapetana reprezentacije Japana, magistra FIFA master studija, trenera kluba Gamba Osaka i predsjednika Fondacije Mali most".

 

Kopirati
Drag cursor here to close