operacija švedska

BiH rukometaši počeli se okupljati u hotelu Bristol

Sport / Flash | 01. 06. 2016. u 12:33 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rukometna reprezentacija BiH počela je s okupljanjem u mostarskom hotelu Bristol uoči dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

U Mostaru će se pripremati sve do 10. lipnja i polaska za Švedsku na prvi ogled dodatnih kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2017. godine održati u Francuskoj.

Izbornik Dragan Marković i njegov asistent Zuhdija Korkarić većinu igrača na koje računaju na raspolaganju će imati najvjerojatnije sutra poslijepodne.

Danas je došao doći veći dio reprezentativaca u Mostar, dok će se njih sedam zbog klupskih obaveza priključiti nešto kasnije.

Tako će sutra u pripremnu bazu BiH doći Mirsad Terzić, Ivan Karačić, Kosta Savić, Mario Blažević i Muhamed Zulfić, dok će Marko Panić i Dejan Malinović koji sutra uvečer sa svojim klubovima igraju utakmice posljednjeg kola francuskog prvenstva doći posljednji.

Među prvima je na okupljanje u hotel "Bristol" stigao Nikola Prce, kapetan reprezentacije, a društvo mu je pravio pivot bh. tima Vladimir Vranješ.

"Raduje me što ćemo ponovo pripreme obaviti u Mostaru. Nadam se samo da tokom ovih desetak dana neće biti prevelike vrućine, kako bi imali idealne uslove za pripreme. Još je rano bilo što govoriti o utakmicama sa Švedskom, osim da ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo za taj dvomeč", kazao je Prce.

Bh. rukometašima su odlične uslove za pripreme osigurali ljudi iz Sportskog saveza grada Mostara, a trenirat će u dvorani Osnovne škole Zalik.

Kopirati
Drag cursor here to close