vamos ramos

Bez golova Sergia Ramosa Real bi sada bio tek treći na tabeli

Sport / Flash | 13. 03. 2017. u 23:29 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sergio Ramos, kapetan Reala, praktično sam održava kraljevski klub na vrhu La Lige. Njegovih sedam golova donijeli su devet bodova Zidaneovom timu.

Bez ključnih Ramosovih pogodaka Real bi trenutačno bio tek treći na tabeli, čak devet bodova iza Barcelone, četiri iza Seville i samo jedan bod ispred Atletica, odnosno tri ispred Villareala, podsjeća AS.

Nakon što je bio heroj finalne utakmice Lige prvaka u Lisabonu, osiguravši svome timu Undécimu, i ovu je sezonu započeo svojim specijalitetima - golovima na samome 'izdisaju' utakmice. Protiv Seville je tako u UEFA Superkupu osigurao produžetke, u kojima je Real osvojio ovaj trofej.

U aktualnome prvenstvo seriju golova započeo je protiv Osasune (5:2) u trećemu kolu. I to je bio jedini put kad on nije morao izravno spašavati svoj klub.

U petome je pak kolu ostvario izjednačenje protiv Villareala, nakon čega je šest tjedana bio izvan stroja zbog ozljede.

U prosincu prošle godine vratio se za El Clasico i u zadnjim trenucima spasio jedan bod. Tjedan nakon toga na Bernabeu je postigao pobjednički gol protiv Deportiva.

U 2017. Ramosovo vrijeme za golove postalo je gotovo redovita pojava. U 19. kolu donio je bodove protiv Malage.

U Ligi prvaka pomogao je da se Napoli spusti na zemlju nakon što je Real u uzvratu bio na rubu ponora. Jedan od dva gola glavom nije mu izravno pripisan (službeno autogol Mertensa), ali to ne umanjuje njegove zasluge.

Zadnji 'zlatni' zgoditak bio je u nedjelju protiv Betisa, također glavom i također za sva tri boda.

Samo je Ronaldov učinak po ovoj statistici vrijedniji od Ramosova. Cristianovih 19 golova vrijedni su 10 bodova za Real, Moratinih osam golova donijelo je isto toliko bodova, dok su Benzema i Bale odlučujućim pogocima timu donijeli samo po tri boda.

Naravno, ova uvjerljiva statistika ne bi smjela utjecati na činjenicu da je u jednome trenutku Ramos počeo postizati golove u vlastitu mrežu - primjerice u prvenstvu protiv Seville, kada je u 85. minuti postigao autogol i praktično na taj način svoj bivši klub vratio u igru, da bi Jovetić u zadnjim sekundama donio pobjedu Sevilli i ujedno okončao Realov niz od 40 utakmica bez poraza.

Kopirati
Drag cursor here to close