munchen

Begić protiv Berkta, u ringu "nasljednik Felixa Sturma"

Sport / Flash | 30. 10. 2015. u 11:36 R. I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nasljednik Felixa Sturma večeras želi desetu pobjedu u profesionalnom boksu

Talentirani Alem Begić svojim bokserskim vještinama i ofenzivnim i atraktivnim stilom borbe oduševio je ljubitelje borilačkih sportova u Njemačkoj, koji ga već sada vide kao nasljednika Felixa Sturma.

U profesionalnoj karijeri do sada je imao devet mečeva i zabilježio je isto toliko pobjeda, a svoj jubilarni deseti profesionalni meč imat će večeras u Munchenu na gali "Ring of fire" poznatog organizatora Agrona Kurtisija, vlasnika boksačke škole “Fight Power Academy”. Begić će se boriti protiv Turčina sa njemačkom putovnicom Yesilata Berkta.

- Već osam tjedana intenzivno se pripremam za ovaj meč isključivo sa mojim trenerom atletike i kondicije, Björnom Schulzom u hotelu “Biohotel Stanglwirt” u austrijskom Kitzbühel. Da bih se mogao što bolje pripremiti za meč za sve ostalo se brinu moj menadžer Dalibor Ban, moj otac i sponzor “AS Boxing”. Kao i u svakom dosadašnjem meču očekujem veliki broj navijača i podršku publike iz BiH u Njemačkoj, kao i u samoj BiH. Također, imam veliki broj fanova u Njemačkoj. Gode mi usporedbe sa bokserskim asom Adnanom Ćatićem sa kojim sam imao priliku svojevremeno i trenirati i biti dio njegovog kampa – kaže Begić.

Alem Begić rođen je 1987. godine u Munchenu. Jedan dio svog života, do treće godine, proveo je u Srebrenici kod djeda i bake da bi početkom rata, zajedno sa svojom rodbinom, otišao u Munchen gdje su se nalazili njegovo roditelji.

Prvi profesionalni meč Begić je imao u svom gradu Srebrenici 22. studenog 2014. godine i od tada nizao je samo pobjede. Alem je rođak Ćamila Durakovića, gradonačelnika Srebrenice, i on mu je bio velika podrška u dosadašnjoj karijeri.

Da se radi o velikom potencijalu potvrđuje i činjenica da trenira sa Björnom Schulzom, kondicijskim trenerom Vladimira Klička.

Kopirati
Drag cursor here to close