8:0 za carlovih tisuću

Bayernov trener Ancelotti nije mogao poželjeti bolji dar za jubilej

Sport / Flash | 25. 02. 2017. u 23:21 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči početka utakmice između Bayerna i HSV-a, Karl-Heinz Rummenigge predao je Carlu Ancelottiju buket cvijeća za 1000. utakmicu koju Talijan vodi kao trener.

Bayernovi prvotimci su šefu stručnog stožera Bavaraca uz jubilej također darovali nesvakidašnju 'sitnicu' za uspomenu - čak osam golova u mreži protivnika!

Nestvarnih 8:0 Bayerna protiv HSV-a više podsjeća na rezultate prvih kola kup utakmica, kad moćni prvoligaš igra protiv neke amaterske momčadi koja se u zadnji čas uspjela okupiti na travnjaku.

Ovo je Bayernu osma pobjeda za redom na domaćem terenu protiv tima iz Hamburga, uz gol razliku od 45:3.

Ancelottiju će ova utakmica zasigurno dugo ostati u sjećanju, a zauvijek će svjedočiti o njegovoj bogatoj i uspješnoj karijeri nogometnog trenera.

Kao trener počeo je u drugoligašu Reggiani 1995. godine, a u dosadašnjih 1000 utakmica kojima je dirigirao, ostvario je 591 pobjedu.

Titule i važna sportska postignuća bilježio je s Parmom, Juventusom, Milanom, Chelseajem, PSG-om, Realom i sada s Bayernom.

"Prije utakmice nam je rekao kako mu trebamo prirediti lijep slavljenički ugođaj. To smo i ispunili, a on nam je po završetku utakmice čestitao na postignuću", kazao je Thomas Müller za Bild am Sonntag.

"Sve je dobro išlo za trenerov jubilej. Bila je to sjajna utakmica, a mi smo bili iznimno raspoloženi za postizanje zgoditaka", kazao je trostruki strijelac Robert Lewandowski.

Trener Ancelotti je pak izjavio kako je bio iznenađen svojim timom.

"Svoju sam momčad zamolio za jednu dobru igru. Ali, da će to biti toliko dobro, nisam očekivao", kaže Talijan.

Bayernov šef Karl-Heinz Rummenigge pak kaže kako i nije toliko iznenađen.

"Kad netko obilježava svoju 1000. utakmicu, a njegova momčad odigra u takvome stilu, onda se čini kako su tijekom tjednih priprema pažljivo slušali", kazao je Rummenigge.

Kopirati
Drag cursor here to close