Zlatna lopta

Bartomeu: Cristiano Ronaldo je veliki igrač, ali Messi je najbolji

Sport / Flash | 14. 12. 2016. u 21:54 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cristiano Ronaldo može dobiti Zlatnu loptu, ali Lionel Messi je najbolji na svijetu, smatra Josep Maria Bartomeu, predsjednik Barcelone.

Messi drži rekord po broju osvojenih Zlatnih lopti (pet naprema četiri u usporedbi s Ronaldom), ali je ove godine, bez obzira na činjenicu da je u posljednjih 12 mjeseci najuspješniji strijlac na svijetu, bio tek drugi u poretku.

Portugalcu su prevagu donijele dvije europske titule (s Realom i reprezentacijom svoje zemlje), dok je Messi imao uspjeha u španjolskoj ligi i kupu, ali je na međunarodnoj sceni bio manje uspješan - čak je objavio povlačenje iz reprezentacije Argentine, pa se ponovno vratio.

"Messi je svjetski broj 1. On je to već neko vrijeme i još će potrajati njegova vladavina, ali i Ronaldo je veliki igrač", kazao je Bartomeu za beIN.

Međutim, analitičari smatraju kako budućnost Messija u Barceloni u narednim godinama nije potpuno izvjesna, premda Bartomeu otvoreno izražava svoju želju da produži ugovore s Messije, trenerom Luisom Enriqueom i napadačem Luisom Suarezom.

"Messi je najbolji na svijetu svih vremena. Sa 29 godina još igra na najvišoj razini i svakodnevno raste kao nogometaš. On ima ugovor s Barcelonom i vrijeme je da se razgovara o narednom. Mi želimo da on zauvijek ostane u Barceloni", kaže predsjednik katalonskog kluba.

Napominje kako će uskoro Luis Suarez potpisati novi ugovor i da će to uskoro biti i službeno objavljeno.

"Doživio je veliku promjenu u svome mentalitetu, ima jasne ciljeve i ambiciozan je igrač. Smatram da zaslužuje ostati među nama, a i on to želi", kaže Bartomeu po pitanju Suareza i novog ugovora.

Napominje kako je klubu cilj produžiti ugovor i s trenerom Luisom Enriqueom, idućeg ljeta, ali u međuvremenu neće se voditi razgovori, kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close