tko je bolji?

Barcelona ili Real: Koji tim ima više osvojenih titula?

Sport / Flash | 28. 12. 2016. u 09:56 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona i Real su dva najbolja kluba na svijetu, složit će se gotovo svi ljubitelji nogometa.

Oni su i najbogatiji, imaju najskuplje igrače, najviše titula, sve kao što je red kad si na vrhu.

Trenutačno se vrijednost igrača Reala procjenjuje na 775 milijuna eura, dok Barcelonin pogon 'možete' kupiti za 764 milijuna. Radi se o izračunima Transfermarkta.

Nema trenutačno nekog trećeg kluba na svijetu koji može dosegnuti ove brojke.

Kad ste u toj poziciji, onda je logika oba ova tima - nema stajanja po pitanju osvajanja novih titula!

Pitanje je, međutim, koji tim trenutačno ima više titula?

Jedna opsežna računica kojom se uspoređuju ova dva kluba kaže kako Barcelona ima ukupno 275, a Los Blancosi 244, dakle 31 naslov manje.

Katalonci su zadnjih godina bili daleko uspješniji u domaćim, španjolskim natjecanjima (Primera i Kup kralja), a te uspjehe donijela je era Pepa Guardiole, čega, međutim, najvjerojatnije ne bi bilo u tolikoj mjeri da u timu nije imao Messija.

Dominantnost Blaugrane u tom razdoblju omogućila je da mnogi sadašnji igrači osvajaju naslov za naslovom - više titula u LaLigi, Copa Del Rey i više španjolskih Super kupova od svojih suparnika iz Reala.

Real Madrid je, s druge strane, su osvojio više međunarodnih titula: Liga prvaka, Superkup Europe i Svjetski klupski kup.

Igrač s najviše osvojenih trofeja je Andres Iniesta s 32 naslova, dok njegovi suigrači Lionel Messi i Sergio Busquets imaju po 29.

U Realu iz Madrida najviše naslova ima Cristiano Ronaldo (21), nakon čega slijedi Pepe s 20 i Karim Benzema s 18 titula u karijeri.

Više detalja u tabelama i grafikonima OVDJE

Kopirati
Drag cursor here to close