Osam kandidata

Bahreinski šeik Al Khalifa i Talijan Infantino najizgledniji nasljednici Blattera

Sport / Flash | 27. 10. 2015. u 17:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rok za dostavljanje kandidature za izbor predsjednika Svjetske nogometne federacije (FIFA) istekao je u ponedjeljak u ponoć. Stoga je postalo definitivno jasno da će u borbi za nasljednika Seppa Blattera biti osam kandidata. Posljednji je svoju kandidaturu dostavio Musa Bility, predsjednik Nogometnog saveza Liberije, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim Bilityja kandidature su u predviđenom roku dostavili: jordanski princ Ali bin Al Hussein, član Izvršnog odbora FIFA-e, Michel Platini, aktualni predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA), Jerome Champagne, nekadašnji glavni tajnik FIFA-e, David Nakhid, bivši reprezentativac Trinidada i Tobaga, Tokyo Sexwale, južnoafrički biznismen i bivši politički zatvorenik, bahreinski šeik Salman bin Ibrahim Al Khaifa, aktualni predsjednik Azijske nogometne konfederacije (AFC) i Gianni Infantino, aktualni glavni tajnik UEFA-e.

Platini je, nakon afere s korupcijom i saznanja da mu je Blatter isplatio dva milijuna švajcarskih franaka, izgubio ulogu favorita. Nju su preuzela dvojica kandidata bahreinski šeik Al Khalifa i Infantino.

Ovo potvrđuju i riječi mnogih utjecajnih ljudi iz svijeta sporta i nogometa, poput kuvajtskog političar šeika Ahmada Al-Fahada Al-Sabaha, aktualnog predsjednik Olimpijskog odbora Azije i člana Međunarodnog olimpijskog odbora, a odnedavno i Izvršnog odbora FIFA-e. Radi se o čovjeku s izuzetnim utjecajem na Srednjem istoku i u Aziji.

"Vjerujem da princ Al Khalifa i Infantino imaju najbolje izglede u predsjedničkoj utrci", kazao je Al-Sabah.

Izbori za novog predsjednika FIFA održat će se na Izvanrednom kongresu koji je zakazan za 26. veljače naredne godine.

Kopirati
Drag cursor here to close