Lahti 2017

Austrijanac Stefan Kraft dvostruki svjetski prvak u skokovima

Sport / Flash | 03. 03. 2017. u 06:37 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Austrijanac Stefan Kraft dva zlata, Nijemac Andreas Wellinger dva srebra - osnovni je rezime Svjetskog prvenstva u nordijskim disciplinama Lahti, barem kad su u pitanju skakači na skijama.

Kraft je nakon pobjede na manjoj skakaonici, isti uspjeh zabilježio i na velikoj, a Nijemac se oba puta morao 'zadovoljiti' drugim mjestom.

Treći je na velikoj skakaonici bio poljski skakač Piotr Zyla. Bez medalje je ovaj put ostao vodeći u Svjetskome kupu i pobjednik turneje Četiri skakaonice, Poljak Kamil Stoch.

Ni slovenska braća Prevc na ovom svjetskom prvenstvu nisu postigli značajnije rezultate, s tim da je stariji, Peter Prevc, jučer bio deveti.

Zanimljivo je da je Kraft tek peti dvostruki prvak svijeta u povijesti, s pobjedama na obje skakaonice na jednome prvenstvu.

Zadnji put je to uspjelo Adamu Malyszu iz Poljske (2003.), a ranije još i skijaškim legendama Björnu Wirkoli (NOR/1966.), Hans-Georgu Aschenbachu (DDR/1974.) i sovjetskom skakaču Gariju Napalkovu (1970.).

Kraft i Wellinger inače imaju po još jednu medalju, onu iz momčadskog dijela natjecanja, ali ovaj put obratnim redoslijedom - Nijemac je zlatni, dok je Austrijanac srebreni.

Kopirati
Drag cursor here to close