#ForçaChape

Atletico Nacional zatražio da se pehar dodjeli Chapecoenseu

Sport / Flash | 29. 11. 2016. u 13:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov kompanije LAMIA u kojem je bila 81 osoba, a među njima i članovi brazilske nogometne momčadi Chapecoense Real, srušio se sinoć blizu grada Medelina.

U nesreći je poginulo najmanje 17 nogometaša zajedno s trenerom Caiom Juniorom.

Za sada je poznato je kako je pet osoba uspjelo preživjeti nesreću od čega i trojica nogometaša, Alan Luciano Ruschel, Marcos Danilo Padilha i Jacson Ragnar Follmann.

Izrazi sućuti stižu iz cijelog svijeta, uključujući i mostarski Zrinjski, a veliku je gestu odlučio napraviti Atletico Nacional.

Predsjednik tog kluba službeno je zatražio od CONMEBOL-a da se pehar za naslov pobjednika Copa Sudamericane dodjeli nesretnom Chapecoenseu, prenosi Paulo Freitas na svom Twitteru.

Dakako, utakmica je otkazana, a i bilo bi je nemoguće i održati u kraćem vremenskom razdoblju, stoga je svakako razumljiv ovaj potez jer nogomet je ionako sada u potpuno drugom planu.

Klubovi iz cijelog svijeta putem službenih kanala šalju podršku u Brazil. Arsenal, Benfica, Fluminense, Barcelona i mnogi drugi suosjećaju s obiteljima koje su pretrpjele veliki gubitak.
Izgubio je i nogomet.

"Danas smo svi ujedinjeni u jedno srce", poruka je iz kluba Flamengo.

Kopirati
Drag cursor here to close