porast vrijednosti

Atletico Madrid odmah uz rame slavnog Manchester Uniteda

Sport / Flash | 29. 12. 2016. u 14:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski i marketinški razvoj kluba, kao i porast vrijednosti Atletica iz Madrida u posljednje vrijeme, dodatno su učvršćeni ove godine.

Naime, nakon što su Rojiblancosi u 2016. godini još jednom uspjeli doći do same završnice Lige prvaka, njihova igračka vrijednost u posljednjih je 12 mjeseci rapidno skočila.

Prema Transfermarktu, vrijednost igrača Atletica je porasla za 40 posto, odnosno sa 362 milijuna na 509 milijuna eura.

Razlika od 147 milijuna veća je u odnosu na sve druge španjolske klubove, a posebno je vrijedna kad se zna da je porast vrijednosti igračkoga kadra Barcelone, koja je druga iza njih, 'tek' 75 milijuna eura.

Njihove brojke još bolje izgledaju u usporedbi s ostalim timovima pet najboljih liga Europe.

Jedino Manchester United prednjači po porastu vrijednosti kluba - 155 milijuna eura, ali zahvaljujući prije svega dolasku Zlatana Ibrahimovića i Paula Pogbe.

Još je samo jedan klub pored Atletica i Manchester Uniteda prešao prag od 100 milijuna porasta vrijednosti - Leicester City, nakon senzacionalnog postignuća u protekloj sezoni, kada su osvojili naslov prvaka Engleske.

Što se tiče ostalih liga petice, najveći su skok imali Nica u Francuskoj, Bayer Levekusen u Njemačkoj i Inter u Serie A.

Kopirati
Drag cursor here to close