42 kilometra

Atletičari iz Etiopije slavili na Rimskom maratonu među 60.000 natjecatelja

Sport / Flash | 22. 03. 2015. u 15:57 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletičar iz Etiopije Abebe Degafe i njegova sunarodnjakinja Meseret Tolwalk pobjednici su ovogodišnjeg 21. Meunarodnog maratona u Rimu.

Početak 42.195 metara dugog maratona označio je gradonačelnik talijanske prijestolnice Rima Ignazio Marino, a startna i ciljna linija su bile na Fori Imperiali bulevara u neposrednoj blizini rimskog Koloseuma i spomenika Vittoria Emanuela.

Više od 60.000 sudionika trčalo je rimski maraton po jakoj kiši, ali kao i prošle godine pobjedu su odnijeli atletičari iz Etiopije.

Etipoljanin Abebe Degfe je maraton istrčao u vremenu od 2:12:24 i ponio je titulu pobjednika ovogodišnjeg rimskog maratona. Drugi kroz cilj je prošao još jedan atletičar iz Etiopije Addis Bhiranu, a treće mjesto je pripalo talijanskom internacionalcu Jamalu Chatbi javlja reporter Anadolu Agency (AA).

Etipoljanka Meseret Tolwalk je povijesni maraton u Rimu istrčala u vremenu 2:30:25, što joj je bilo dovoljno da se okiti titulom šampiona u ženskoj kategoriji.

Druga je bila njena sunarodnjakinja Fikre Alem Kifle, a treća kroz cilj je protrčala talijanska natjecateljica Deborah Toniolo.

Pažnju javnosti privukli su sudionici koji su trčali odjeveni poput nekadašnjih rimskih senatora. Bilo je i parova koji su zagrljeni trčali, a i ljubitelja životinja koji su trčali sa svojim ljubimcima.

Maratonska utrka prošla je i pored vatikanskog Trga Sv. Marka na kojem se održavala redovna nedjeljna misa, a poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo je pozdravio atletičare i čestitao im na hrabrosti da trče, usprkos pljuskovima i lošim vremenskim uvjetima, izvještava Anadolu Agency.

Kopirati
Drag cursor here to close