odvadite malo

Arsene Wenger: Najboljim igračima novac ne bi trebao sve određivati

Sport / Flash | 06. 12. 2016. u 11:33 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Menadžer Arsenala, francuski stručnjak Arsene Wenger, sugerirao je svojim zvijezdama Mesutu Özilu i Alexisu Sanchezu da ne dozvole novcu odlučivati o njihovoj budućnosti, jer gdje da god dođu, zarađivat će enorman novac.

Ali, on je ujedno uzeo u obzir mogućnost da je naivan u svome razmišljanju kako novac neće biti odlučujući faktor.

Iako će odmarati obje svoje zvijezde u utakmici Lige prvaka u Baselu, Arsenal još uvijek ima nekih šansi za vrh tabele skupine A.

Wenger je dao naslutiti kako bi svoju 'laku konjicu' mogao koristiti u drugom poluvremenu, ukoliko izravnom suparniku za prvo mjesto Paris Saint-Germainu rezultatski krene po zlu.

Govoreći o svojim zvijezdama, menadžer Arsenala ne krije kako mu je cilj obojicu dugoročno vezati za Topnike. Za to mu je potrebno mudro sastavljanje novih ugovora, jer će inače obojica možda već na kraju ove sezone otići na neki drugi travnjak.

Nijemac trenutačno najviše zarađuje u Arsenalu (140,000 £) tjedno, ali ni dinamični Čileanac nije puno slabije plaćen.

Razgovori o novim ugovorima zasad ne postižu veliki napredak, a nova ponuda za Özila je oko 200.000 £ tjedno, piše Mirror.

"Da, nalazimo se u fazi pregovora. Igrači imaju 18 mjeseci do kraja postojećih ugovora, tako da je to normalno", kaže Wenger.

On naglašava kako igrači ipak ne bi trebali na prvo mjesto stavljati novac, jer jasno je da će dobro zarađivati u svakom klubu.

"Želio bih kazati kako luksuz modernog nogometa nije u novcu. Jer, igrači koji igraju nogomet na ovoj razini, bit će dobro plaćeni gdje god da odu", naglašava on.

On kaže kako nekima to može zvučati naivno, ali kod modernih vrhunskih igrača, koji svakako zarađuju veliki novac, posebnu ulogu igra to kako ih se tretira, koje su vrijednosti naglašene u njihovim klubovima, važno je da ih se respektira i da klub u kojem igraju ima svoje ambicije.

Rekli bismo, ipak ne treba zaboraviti realnost: Većina nogometaša dosad se ponaša po onoj - od dvije pametne i školovane djevojke, biraj radije treću koja ima idealne tjelesne dimenzije.

Kopirati
Drag cursor here to close