Clasico Sud-Americana

Argentina svladala Brazil u Australiji

Sport / Flash | 09. 06. 2017. u 12:44 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi argentinski izbornik Jorge Sampaoli, koji je u prethodnoj sezoni trenirao španjolsku Sevillu, uspješno je apsolvirao svoj nastupni meč i to protiv vječitog rivala Brazila, pobjedom od 1:0.

Utakmica revijalnog karaktera odigrana je u Australiji, a strijelac jedinog pogotka bio je igrač Seville Gabriel Mercado u finišu prvog poluvremena.

Čak 96.000 gledatelja na Melbourne Cricket Groundu moglo je uživati u odličnoj utakmici. Bila je to njihova 108. međusobna utakmica u 19. zemlji i na petom kontinentu. Jedino gdje još Argentina i Brazil nisu odigrali jest Afrika.

Kod obje momčadi izostali su neki igrači koji obično nastupaju, primjerice Neymar, Marcelo i Dani Alves kod Brazila, a nova brazilska zvijezda Gabriel Jesus pretrpio je ozljedu pred kraj utakmice, zbog čega je nakon ukazane liječničke pomoći morao napustiti teren.

U prvome su dijelu obje momčadi stvarale prilike i igrale u visokome tempu, ali su Argentinci ipak imali više inicijative i posjeda lopte.

Iako je Brazil bio bliže postizanju gola, u drugome se poluvremenu rezultat više nije mijenjao.

Brazilci u 62. minuti bili najbliže izjednačenju. Gabriel Jesus je pobjegao obrani, zaobišao Romera i onda s nekoliko metara iskosa pogodio stativu. Na odbijenu loptu je natrčao Willian, ali je i on pogodio samo stativu, i to onu drugu. Ostalo je konačnih 1:0 za La Albiceleste.

Oba izbornika obavila su nekoliko izmjena, ali očito bez prave prevage po pitanju konačnog rezultata u još jednom odmjeravanju snaga poznatim pod nazivom "Clasico Sud-Americana".

Kopirati
Drag cursor here to close