kancelarka kao fan

Angela Merkel donijela sreću Kölnu protiv Eintrachta

Sport / Flash | 04. 04. 2017. u 22:02 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka kancelarka Angela Merkel nazočila je u utorak utakmici Bundelige između FC Kölna i njegova susjeda na tabeli Eintrachta iz Frankfurta, u kojoj je domaći tim slavio pobjedu od 1:0.

Merkel je u društvu šefova Kölna, predsjednika kluba Wernera Spinnera i dopredsjednika Tonija Schumachera, sjedila u počasnoj loži stadiona, a povod za njezin posjet ovome gradu je zajednička inicijativa 180 njemačkih poduzeća, nazvana "Mi zajedno", koja ima za cilj integraciju izbjeglica u Njemačkoj. Između ostalih, uključeni su i nogometni klubovi Köln i HSV.

"Danas sam se ovdje mogla osvjedočiti kako su u tijeku izvrsne aktivnosti s ciljem integracije izbjeglica kroz sport, ali i kroz stjecanje mnoštva kontakata koji će im biti korisni pri pronalasku novih životnih putova", kazala je Merkel, prenosi Bild.

Toni Schumacher je kazao kako je kancelarka jedna prefinjena dama, a trener domaćeg kluba Peter Stöger je kazao kako im je svima čast i kako su svi ponosni što u publici sjedi jedna tako važna osoba, te je izrazio nadu da će im donijeti sreću.

I doista im je donijela sreću.

Köln je naime pobijedio golom Miloša Jojića u 53. minuti, s tim da je Eintracht u prvom poluvremenu imao dosta prilika, ali ne i sportske sreće, primjerice u 26. minuti kad je Rebić prvo pogodio okvir gola, a potom je njegov drugi udarac obranio domaći vratar Horn.

Inače, ovo je prvi put nakon 2012, godine da Angela Merkel nazoči nekoj bundesligaškoj utakmici. Zadnji put gledala je susret između Borussije Dortmund i Bayera iz Leverkusena, u rujnu 2012.

Kopirati
Drag cursor here to close