Avaz

Amelu Tuki uručeno priznanje 'Sportska ličnost BiH u 2015. godini'

Sport / Flash | 11. 03. 2016. u 07:04 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nazočnosti velikog broja uzvanica u "Avaz Twist Toweru" u Sarajevo organizirana je svečana dodjela priznanja „Sportska ličnost u Bosni i Hercegovini u 2015. godine“, prema izboru „Dnevnog avaza“ i "Avazovog sporta".

Naš najbolji atletičar ovo priznanje zaslužio je nakon fantastične prošle sezone u kojoj je postavio najbolje vrijeme na 800 metara u svijetu i osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kini.

- Veliko hvala “Dnevnom avazu”, koji prati i podržava sve naše sportiste. Ujedno bih zahvalio ocjenjivačkom žiriju od 32 člana, koji su glasali za mene, a i onima koji to nisu, ali mi je drago da sam dobio podršku ljudi, pravih sportskih stručnjaka iz različitih sportova, i da ljudi u Bosni i Hercegovini cijene ono što sam napravio – dodao je Tuka.

Prisutnima na svečanoj manifestaciji obratio se i glavni i odgovorni urednik "Dnevnog avaza" Faruk Vele, koji je našem Tuki poželio još puno uspjeha u karijeri.

- Svojom osobnošću koja plijeni, pristupom sportskim izazovima, nevjerovatnom energijom i patriotizmom, Amel je pokazao da je, ne samo veliki sportista, već i veliki čovjek. Njegovo će ime nesumnjivo ostati zlatnim slovima upisano u sportskoj historiji naše zemlje. Posebno nam je drago da je "Dnevni avaz" i u kolovozu prošle godine Amelu dodijelio Specijalno priznanje za prvu osvojenu medalju za BiH, kao što je nas u "Avazu" iznimno obradovala njegova ljudska podrška nakon nedavnog upada naoružanih specijalaca u naš list - kazao je Vele.

Urednik sportske redakcije "Dnevnog avaza" Almir Sokolović također se obratio prisutnima, kazavši da je od 12 kandidata, prema izboru eminentnog žirija, sastavljenog od 32 ugledne ličnosti iz bosanskohercegovačkog sporta, za sportsku ličnost godine izabran upravo Tuka.

Tuki su nagradu i priznanje uručili Faruk Vele i urednik "Avazovog sporta" Sinan Sinanović.

Kopirati
Drag cursor here to close