Iz Srbije

Aleksandar Boričić izabran za predsjednika Europske odbojkaške konfederacije

Sport / Flash | 17. 10. 2015. u 09:00 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aleksandar Boričić, predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije i dosadašnji prvi potpredsjenik Europske odbojkaške konfederacije (CEV), izabran je za novog predsjednika CEV-a.

Boričić je izabran za predsjednika na 36. Generalnoj skupštini koja se održava u Sofiji (Bugarska).

On je dobio 31 glas od mogućih 55, dok je njegov protiukandidat Andree Meyer, dosadašnji predsjednik CEV-a, dobio je 21 glas. Dva listića bila su nevažeća, a jedan prazan.

Inače, radi se o nekadašnjem reprezentativcu Jugoslavije koji je višestruki osvajač medalja na raznim međunarodnim natjecanjima, i jednom od najtrofejnijih trenera u Srbiji - sa Crvenom Zvezdom osvojio je kao trener pet puta prvenstvo Srbije i četiri puta Kup.

Na poziciju predsjednika Odbojkaškog saveza Jugoslavije došao je 1992. godine i na njoj bio sve do 2002. godine, kada postaje predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije i Crne Gore, a odvajanjem Crne Gore postaje predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, na kojoj je i danas.

Na Generalnoj skupštini 2011. u Beču izabran je za potpredsjednika CEV-a, da bi sada na poziciji predsjednika naslijedio Andree Meyera.

Izaslanik Odbojkaškog saveza BiH na Generalnoj skupštini bio je Milutin Popović, predsjednik OS BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close