Karate

Admir Zukan donio za BiH svjetsku broncu

Sport / Flash | 08. 11. 2014. u 21:54 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njemačkom Bremenu u tijeku je 22. po redu Svjetsko seniorsko prvenstvo u karateu. Međutim, za BH reprezentaciju natjecanje je završeno danas, ali s najljepšim mogućim krajem. Admir Zukan je, u kategoriji preko 84kg, izborio brončanu medalju. Na manifestaciji je nastupilo 887 sudionika iz 116 zemalja.

Zukana je do postolja kroz šest borbi vodio izbornik Miroslav Klepić. Danca Carsena Zukan je u prvom kolu dobio 1:0, u drugom kolu Japanca Kagawu 3:0, u trećem Kuvajčanina Almutairia 4:0, a četvrtfinalnu borbu sa Srbinom Bitovićem završio je sa 3:0.

Zukanov prodor do medalje na trenutak je zaustavio Iranac Sajad Ganjzadeh, dobivši Zukana 8:0. U repasažu Admir Zukan, u borbi za brončanu medalju, dobiva Egipćanina Ossamu Mansoura 2:1.

U ekipnom dijelu natjecanja, muška ekipa dogurala je do zavidnog četvrtfinala. U prva tri kola dobili su Tunis, Kanadu i Venecuelu te u četvrtfinalu izgubili od Turske. Nažalost Turska u polufinalu gubi od Njemačke, čime je ekipa izgubila pravo borbe za medalju.

Pored Zukana još je dvoje reprezentativaca Bosne i Hercegovine uspjelo je ostvariti plasman na ovom natjecanju i to Ivona Ćavar i Admir Dautović. Ćavar je u kategoriji do 68kg završila kao 9. a Dautović do 84kg sedmi.

Inače, izbornik ženske reprezentacije bio je Denis Muhović.

Kopirati
Drag cursor here to close