Akcija pomoći

3. krug Amaterske rukometne lige u Mostaru humanitarnog karaktera

Sport / Flash | 06. 06. 2014. u 23:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Sportskog saveza Mostara u petak je održana konferencija za medije gdje je čelnik te institucije Hasan Šišić, zajedno sa predsjednikom RK 'Lokomotiva' Omerom Omerovićem javnost upoznao o humanitarnim utakmicama. Naime, tijekom vikenda bit će održan III. krug Amaterske rukometne lige u kojoj sudjeluju četiri kluba: RK 'Lokomotiva', ŽRK 'Leotar', ŽRK 'Gorica' i ŽRK 'Sutjeska'.

Ovo je prethodnica budućem projektu na kojem zajednički rade rukovodstva pomenutih klubova, a cilje je osnivanje Jadransko - mediteranske lige u koju bi se pridružili i klubovi RK 'Metković, te RK 'Dubrovnik'.

Spomenuta liga je u nastanku i sve ovisi o tomu da li će se dobiti potrebna sredstva od EU, kao i raznih drugih faktora. Međutim, tijekom odigravanja III. kruga Amaterske rukometne lige u Mostaru, bit će organizirana i humanitarna akcija prikupljanja pomoći za poplavljena područja.

Kako je istaknuo Omerović sva prikupljena pomoć ići će u Maglaj (ili Zavidoviće), te u Obrenovac (Srbija). Na upit novinara zbog čega baš ove lokacije, Omerović je rekao da organizatori akcije misle da su to dva najugroženija područja pogođena nedavnim poplavama, te i zbog toga što odavno RK 'Lokomotiva' ima suradnju sa tamošnjim rukometnim klubom.

Omerović i Šišić su rekli kako bi se humanitarna pomoć sastojala od prehrambenih artikala, higijene, vode, pa sve do sportskih rekvizita.

'Lokomotiva', Sportski savez i Crveni križ pozvali su sve ljude dobre volje, kao i sportaše Mostara da se uključe u ovu humanu akciju, te iskoriste posjetu utakmicama III. kruga amaterske regionalne lige i tako daju svoj doprinos u realizaciji ove akcije. U spomenutu akciju uključilo se i udruženje rukometnih sudaca Mostara.

Raspored odigravanja utakmica u sportskoj dvorani USRC 'M.H. Hujka' u Sjevernom logoru - III krug Amaterske rukometne lige (ARL) koja se igra 07/08.06.2014. godine prema rasporedu:

SUBOTA, 07.06.2014. godine:

14:30 – RK 'LOKOMOTIVA' – ŽRK 'LEOTAR'
16:30 – ŽRK 'GORICA' - ŽRK 'LEOTAR'
18:30 – ŽRK 'SUTJESKA' – RK 'LOKOMOTIVA'.

NEDJELJA 08.06.2014. godine:

09:00 – ŽRK 'GORICA' – ŽRK 'SUTJESKA'
11:00 – ŽRK 'LEOTAR' – ŽRK 'SUTJESKA'
13:00 – RK 'LOKOMOTIVA' – ŽRK 'GORICA'.

Kopirati
Drag cursor here to close