Povećavanje fizičke aktivnosti djece

280 učenika na Sportskim igrama u Mostaru

U projektu sudjeluje 280 učenika četvrtih razreda iz 14 mostarskih osnovnih škola.
Sport / Flash | 20. 05. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportske igre u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara i pod pokroviteljsvom Federalnog ministarstva zdravstva počele su u ponedjeljak u Mostaru.

Natjecanje se održava u okviru projekta smanjenja faktora rizika za zdravlje u BiH ''Sportske igre kao stimulacija za povećavanje fizičke aktivnosti djece iz osnovnih škola grada Mostara''. U projektu sudjeluje 280 učenika četvrtih razreda iz 14 mostarskih osnovnih škola.

Foto: Bljesak.info / Sportske igre mostarskih osnovnih škola

''Cilj projekta je djeci osigurati dodatnu fizičku aktivnost kako bi ih potaknuli da budu fizički aktivni i kako zdravo se hraniti i to kroz jedan zanimljiv način pripremanja voća i povrća i dodataka koji njima nisu zanimljivi na prvi pogled, ali će im sigurno biti zanimljivi kada ih probaju'', izjavio je Dženan Šuta, viši sportski menadžer iz Stručne službe Sportskog saveza Grada Mostara.

Foto: Bljesak.info / Sportske igre mostarskih osnovnih škola

Ekipe su podijeljene u četiri kvalifikacijske skupine, a pobjednici skupina igrat će u finalu koje će se održati u srijedu na Kantarevcu.

''Cilj je zapravo sportsko-fizička aktivnost, zdrava ishrana i boravak na otvorenome. Za najuspješnije škole bit će dodijeljeni pehari za prvo drugo i treće mjesto. Svako dijete dobiva plaketu za sudjelovanje, a škola zahvalnicu te će biti proglašeni i najbolji u preskakanju konopca. Htjeli smo vratiti stare igre koje su na neki način zaboravljene, a koje daju jako veliki utjecaj i pomažu im u rastu i razvoju i stjecanju motoričkih sposobnosti'', zaključio je Šuta.

Foto: Bljesak.info / Sportske igre mostarskih osnovnih škola
Kopirati
Drag cursor here to close