Prilika za mlade znanstvenice

Osvoji grant do 5.000 KM: Prijavi se za Nagradu Vera Šnajder

Vera Šnajder je bila prva bosanskohercegovačka matematičarka i prva dekanesa u bivšoj Jugoslaviji.
Sci-Tech / Znanost | 04. 10. 2022. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot / Nagrada Vera Šnajder 

Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini drugu godinu zaredom nagrađuje mlade znanstvenice.

Od 2015. godine, Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini pomaže mladim ljudima da dosegnu svoj puni potencijal u STEM i IT sektoru kroz mentorstva i stipendije.

Pružamo im se prilika kroz mnoge projekte i programe koje realiziraju, a njihovi nevjerojatni rezultati su ono što ih, kako navode - motivira da nastave s  radom. Dio njihovog rada jeste organiziranje Vera Šnajder Nagrade za mlade znantsvenice u našoj zemlji.

Vera Šnajder je bila prva bosanskohercegovačka matematičarka i prva dekanesa u bivšoj Jugoslaviji. Za mnoge, Vera je bosanskohercegovačka Maria Curie. Svoje znanje u oblasti je usavršila na Institutu Henri Poincaré, koje je zatim uložila u obrazovni sustav svoje domovine.

Na osnovu toga, Fondacija budućnosti u Bosni i Hercegovini nagrađuje i ove godine mladu znanstvenicu (dodiplomskog, magistarskog ili doktorskog studija) prirodnih i tehničkih fakulteta sa grantom u iznosu do 5.000 za odlazak na stručno putovanje u inozemstvo.

Video: Vera Šnajder - Prva Matematičarka Bosne i Hercegovine 

Cilj nagrade je da inspirira i pomogne mladim znanstvenicama naše zemlje da se, kao i Vera, vrate iz inozemstva s novim znanjem i vještinama koje će uložiti u unaprjeđenje naše zemlje.

Jedna od dvije prošlogodišnje pobjednice Vera Šnajder Nagrade jeste Zlata Jašarević. Put po njenom izboru je bio u Lisabon, Portugal, na konferenciju organiziranu od strane European Chemical Society. Osim što je iskusila šta se svojim trudom i radom u znanosti može dobiti, naučila je dosta novih stvari i uvidjela da se putovanjima u inozemstvo na konferencije može dosta više naučiti i, posljedično, primjeniti u našoj zemlji.

Kako je to izgledalo prošle godine se može pogledati na web stranici gdje se nalazi više detalja o prošlogodišnjim pobjednicama, kao i njhova iskustva.

Poziv je otvoren do 15. listoapda, a prijaviti se možete slijedeći ovaj LINK. Za više informacija, posjetite web stranicu o Vera Šnajder Nagradi.

''Ovim događajem želimo pokazati da je naša država sačinjena od mladih intelektualaca'', priopćila Fondacija budućnosti u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close