Mijenjali se gosti i kanali

'Na rubu znanosti' proslavila 20 godina postojanja

Emisija se neprestano emitira na HRT-u od listopada 2002. godine, a jedino što se u tih 20 godina mijenjalo su gosti i kanal na televiziji
Sci-Tech / Znanost | 21. 01. 2023. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Na rubu znanosti' emisija je HRT-a koja se bez prekida prikazuje već 20 godina na malim ekranima, a svakodnevno obara rekorde i na YouTube kanalu HRT-a.

''Kad mi je Domagoj predložio da budem voditelj, rekao sam da ne znam ništa o televiziji. Odgovorio je da je to najmanji problem, na što sam rekao 'OK' i poslušao kozmičku tajnicu'', ispričao je za 24 sata voditelj HRT-ove emisije 'Na rubu znanosti', Krešimir Mišak.

Emisija se neprestano emitira na HRT-u od listopada 2002. godine, a jedino što se u tih 20 godina mijenjalo su gosti i kanal na televiziji. Također, epizode iz mjeseca u mjeseca obaraju gledanost na YouTube-u, pa čak i ako se radi o epizodama starijeg izdanja.

''Teme 'Na rubu znanosti' su neiscrpan izvor informacija. Ne mogu se zamisliti da radim nešto drugo, iako sam upisao novinarstvo da bi se mogao baviti sviranjem, pa bih vjerojatno bio profesionalni glazbenik'', objasnio je Krešimir Mišak.

Protiv Krešimira i emisije su čak pisane peticije s argumentom da se ne radi o znanosti već 'izmišljotinama'.

''To je pisala skupina scijentista koji vode 'Don Quijoteovske' bitke protiv onoga što oni smatraju da nije jer ne piše u udžbeniku'', rekao je.

Više pogledajte u videu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close