U ožujku

Konjic domaćin kampa 'Maths Beyond Limits Balkan' - Tko će biti najbolji u matematici?

Međunarodni matematički kamp u Konjicu će okupiti najbolje srednjoškolce i predavače u matematici, iz više od 20 država.
Sci-Tech / Znanost | 19. 02. 2024. u 19:31 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Znanstveno društvo "Vladimir Prelog" od 18. do 27. ožujka, uz pokroviteljstvo Grada Konjica, u tom gradu organizira međunarodni matematički kamp ''Maths Beyond Limits Balkan'' koji će, kako je planirano, okupiti najbolje srednjoškolce i predavače, kada je riječ o matematici, iz više od 20 država.

Podrška pozitivnim pričama

U priopćenju Grada Konjica se navodi kako su u cilju pravovremenih priprema za drugi matematički kamp ovih dana Konjic posjetili projektni koordinator MBL Balkan Boris Stanković i predsjednik Znanstvenog društva ''Vladimir Prelog'' i član organizacijskog odbora matematičkog kampa Andrej Madunić te su na ovu temu razgovarali s gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem.

"Grad Konjic nastoji da maksimalno podrži sve pozitivne priče i drago nam je da smo i u prošloj godini, kada je u pitanju matematički kamp, pružili podršku mladim ljudima na različite načine, kako bi im u Konjicu bilo ugodno. Želim dobrodošlicu, kako organizatorima tako i svima onima koji će biti ovdje u Konjicu, a dolaze iz raznih krajeva svijeta sa prestižnih sveučilišta. Zaista je lijepo biti dio ovakvih događanja, posebno kada znamo da će ti ljudi, koji budu u Konjicu tijekom matematičkog kampa, otići odavde, kao i prošle godine, puni emocija i lijepe priče o gradu Konjicu i nama kao dobrim domaćinima", kazao je gradonačelnik Ćatić, izražavajući zadovoljstvo što su organizatori i ove godine odabrali Konjic za održavanje matematičkog kampa.

Konjic - centar europske znanstvene matematičke misli 

Koordinator MBL Balkan Boris Stanković zahvalio je na podršci Gradu Konjicu.

''Učinit ćemo da Konjic bude centar europske znanstvene matematičke misli ovog proljeća, gdje će najbolji srednjoškolci iz cijelog svijeta i BiH učiti o primjenama matematike u biznis svijetu i matematičkim temama, koje se inače ne obrađuju u srednoj školi od najboljih predavača sa najprestižnijih sveučilišta u svijetu. Oduševljeni smo kako gradom, ambijentom, prirodnim ljepotama, a posebno prijateljskim dočekom i gostoljubivošću gradonačelnika Ćatića i Gradske uprave Konjic", naglasio je Stanković.

Predsjednik Znanstvenog društva "Vladimir Prelog" Andrej Madunić smatra kako su prošle godine "otvorili jedna vrata koja su davno tražila da budu otvorena u BiH".

''Pružamo uspješnim mladim ljudima u ovoj zemlji priliku da se uvežu sa vrhunskim matematičkim stručnjacima i vide kako se njihovo znanje može primjeniti u budućnosti. Radujemo se novom kampu, jer se događa smjena generacija, dolaze nam novi mladi ljudi, koji će biti sjajan dodatak našem ambijentu i uvjetima koje stvaramo, pružajući bogatije iskustvo iz godine u godinu. Konjic sada s ponosom može reći da je dio jedne od najrespektabilnijih manifestacija na europskoj znanstvenoj sceni, kada je riječ o matematici", zaključio je Madunić.

Kopirati
Drag cursor here to close