Gostujuće predavanje

Adi Đukić podučava studente Turizma o online reputaciji

Online reputacija igra ključnu ulogu u uspjehu turističkih destinacija i pružatelja usluga.
Sci-Tech / Znanost | 22. 12. 2023. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu nastave na predmetu Marketing u turizmu na Studiju turizma Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, studenti su imali priliku slušati inspirativno gostujuće predavanje Adija Đukića, vlasnika agencije WEB STUDIO Mostar. Tema predavanja bila je izuzetno važna za turističku industriju - "Izgradnja online reputacije u turizmu".

Profesor dr. Veldin Ovčina, predmetni nastavnik, istaknuo je važnost ove teme u današnjem digitalnom dobu: "Online reputacija igra ključnu ulogu u uspjehu turističkih destinacija i pružatelja usluga. Gostujuće predavanje Adija Đukića pružilo je studentima dragocjen uvid u strategije i alate za izgradnju i održavanje pozitivne online prisutnosti. Ova interakcija između teorije i prakse doprinosi boljem obrazovanju studenata i njihovoj pripremi za izazove savremenog turističkog tržišta."

Student Senad Šabić podijelio je svoje dojmove: "Ovo predavanje bilo je izuzetno korisno jer smo naučili kako se možemo istaknuti i privući turiste u online svijetu. Adi Đukić je prenio konkretne primjere iz prakse, što nam je olakšalo razumijevanje te kompleksne teme."

Ivana Mavrak dodala je svoje viđenje: "Razgovarati s vlasnikom uspješne agencije kao što je WEB Studio Mostar bilo je inspirativno. Naučili smo važnost praćenja recenzija, upravljanja društvenim medijima i održavanja visokih standarda usluge kako bismo izgradili povjerenje gostiju."

"Želim se iskreno zahvaliti Studiju turizma Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru na prilici da podijelim svoje iskustvo i znanje o izgradnji online reputacije u turizmu. Gostujuće predavanje bilo je izuzetno inspirativno, a angažman studenata dodatno me motivirao. Hvala na toplom dočeku i mogućnosti dijeljenja strateških pristupa koji su ključni u savremenom turizmu." – naglašava Adi Đukić.

Gostujuće predavanje ne samo da je obogatilo nastavni plan i program već je i pružilo studentima vrijedan uvid u stvarne izazove i prilike s kojima će se suočiti u budućnosti turističke industrije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close