S Foxcomm-om

Započela probna proizvodnja leća za budući Appleov headset za poboljšanu stvarnost

The Information donosi informaciju kako je Apple suradnji s tvrtkom Foxcomm započeo s probnom proizvodnjom leća namijenjenih njihovom budućem headsetu za proširenu stvarnost
Sci-Tech / Tehnologija | 14. 07. 2020. u 10:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Portal The Information navodi kako je Apple započeo s drugom fazom proizvodnje leća za svoj budući headset za poboljšanu stvarnost.

Nakon faze proizvodnje prototipa, sada slijedi faza probne proizvodnje leća gdje se poglavito testira mogućnost masovne proizvodnje te se dizajn više ne mijenja (EVT ili engineering validation test faza).

Prema neimenovanom izvoru kojeg navodi The Information, nove leće razvijaju se u samo jednom postrojenju tvrtke Foxconn smještenom u gradu Chengduu na jugozapadu Kine (u istom postrojenju uglavnom se odvija većina proizvodnje Appleovih iPada), javlja Bug.

Kako se radi tek o početku probne proizvodnje može se zaključiti kako se finalni proizvod koji osim leća uključuje i headset još neko vrijeme neće pojaviti na tržištu. Početak masovne proizvodnje još je udaljen barem godinu ili dvije pa Appleov headset ne valja očekivati na tržištu prije 2022. godine.

Ovaj headset razvija se pod kodnim imenom N301, a planu je i još nekoliko uređaja baziranih na virtualnoj i poboljšanoj stvarnosti. Pa se tako oko 2023. godine očekuju i pametne naočale za poboljšanu stvarnost koje su zasad poznate pod kodnim imenom N421.

Kopirati
Drag cursor here to close