Manje promjene

Windows 10 opet mijenja izgled, evo što nas čeka

Promjena, predstavljena u sklopu programa Windows Insider, trebala bi 'zamijeniti nešto kaotičnih boja nečim više uniformiranim'.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 03. 2020. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Microsoftu eksperimentiraju s novim izgledom izbornika Start za operativni sustav Windows 10 kojim namjeravaju smanjiti važnost Live Tiles, grafičkog elementa korištenog za prikaz podataka i informacija bez otvaranja aplikacije.

Promjena, predstavljena u sklopu programa Windows Insider, trebala bi 'zamijeniti nešto kaotičnih boja nečim više uniformiranim'. U Microsoftu planiraju smanjiti boju blokova u sučelju izbornika Start kako bi ga pojednostavili i olakšali potragu za aplikacijama, piše Verge.

Live Tiles dio su izbornika Start u Windows 10 otkad je taj operativni sustav predstavljen prije blizu pet godina, s animiranim sličicama nalik onima korištenima u izdanju Windows Phone. U Microsoftu su ih već izbacili iz izbornika Start za izdanje Windows 10X za dvostruke zaslone.

U toj tvrtki tvrde kako neće još neko vrijeme potpuno nestati iz izdanja namijenjenog stolnim računalima. Iako konačna odluka o ukidanju nije još službeno donesena, čini se kako idu u tom smjeru. Ne podržavaju ih sve aplikacije ugrađene u Windows 10, a izostala je i snažnija podrška razvojnih programera.

Novi izbornik Start za Windows 10X izgleda bitno drukčije od sadašnjeg za desktop izdanje. Između ostalog, uključuje aplikacije koje možete prikačiti i popis nedavno korištenih dokumenata, prenosi Tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close