Aplikacija

Wheel Fit: Ideje iz BiH mogu biti i prve u svijetu

Wheel Fit je prva mobilna aplikacija u svijetu koja osobama s invaliditetom daje priliku da poboljšaju svoje fizičko i mentalno zdravlje kroz pažljivo odabrane fitness aktivnosti.
Sci-Tech / Tehnologija | 21. 04. 2020. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su zbog pandemije koronavirusa odgođena natjecanja u Europi i Tunisu, iz oblasti IT Inžinjeringa, mladi Visočani Nedim Karavdić i Ćamil Vilić, maturanti gimnazije Richmond park school Sarajevo odlučili su d svoj pobjednički projekt sa znanstvene olimpijade Bosepo 2020. objaviti kao aplikaciju na Google Play servisu.

Riječ je, kako piše portal Visoko.co.ba, o aplikaciji Wheel Fit, koja nudi pomoć osobama s invaliditetom, u vidu primjera fitness vježbi i preporuka za ishranu. A aplikaciju možete pronaći na Google Play servisu.

Inače, Nedim i Ćamil za ovu aplikaciju osvojili su zlatnu medalju na BOSEPO znanstvenoj olipmijadi, koja je održana u Sarajevu krajem veljače. Ova Olimpijada je koncipirana na principima svjetskih znanstvenih olimpijada kako u pogledu pisanja, izrade i prezentacije projekata tako i u načinu bodovanja i ocjenjivnja od strane stručnog povjerenstva.

Svoju kreativnost i inovativnost učenici osnovnih i stednjih škola su pokazali kroz više od 120 predstavljenih projekata iz nekoliko oblasti (engineering & IT, energie, environment, movie).

Wheel Fit je prva mobilna aplikacija u svijetu koja osobama s invaliditetom daje priliku da poboljšaju svoje fizičko i mentalno zdravlje kroz pažljivo odabrane fitness aktivnosti.

Aplikacija sadrži desetine vježbi dizajniranih za različite vrste fitness aktivnosti kao što su body building, cross – fit, kondicioniranje, treninzi za skidanje masnih naslaga i mnoge druge. Pored pažljivo odabranih vježbi ubačeni su i profesionalno prepisani treninzi kao i planovi za ishranu koje podržava kalorijski kalkulator.

Kopirati
Drag cursor here to close