Za sada u Indiji

WhatsApp omogućio kupovanje namirnica unutar aplikacije

Uvođenje mogućnosti kupovanja namirnica na WhatsAppu, za sada samo za indijske korisnike, predstavljeno je gotovo poput filantropskog poteza kojem je svrha ubrzati digitalnu transformaciju Indije i potaknuti gospodarski rast u zemlji.
Sci-Tech / Tehnologija | 30. 08. 2022. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Korisnici WhatsAppa u Indiji od sada mogu kupovati namirnice direktno putem aplikacije, zahvaljujući Metinom partnerstvu s lokalnom e-trgovinom, JioMartom.

''Pokrećemo prvo end-to-end iskustvo kupnje na WhatsAppu, omogućujući ljudima u Indiji da pretražuju JioMart katalog, dodaju proizvode u svoju košaricu te ih na kraju plaćaju, sve unutar WhatsAppa'', priopćili su iz Mete.

Naime, sve što je potrebno za početak kupnje je poslati JioMartu poruku „Hi“ i proces će automatski započeti, javlja Bug.

Korisnici će dobiti pristup cjelokupnom katalogu proizvoda indijske e-trgovine te će, baš kao i na aplikacijama za dostavu hrane, moći izabrati ono što žele kupiti.

O mogućnosti kupnje namirnica na WhatsAppu oglasio se i izvršni direktor Mete, Mark Zuckerberg.

''Poslovno slanje i primanje poruka je područje sa stvarnim zamahom, a iskustva kao što je ovo bit će idealan način na koji će tvrtke i ljudi komunicirati u godinama koje dolaze'', istaknuo je Zuckerberg.

Kako prenosi The Verge, JioMart je indijska e-trgovina čiji je vlasnik Jio Platforms, podružnica Reliance Industriesa, tvrtke zaslužne za jeftine telefone i usluge koje su mnoge stanovnike Indije upoznale s internetom i suvremenom tehnologijom.

Kopirati
Drag cursor here to close