U INTERI

Uspješno završeno natjecanje Hackathon 2024. u organizaciji BEST Mostar

Cilj ovog događaja bio je poticanje kreativnog razmišljanja i pružanje prilike za razvoj i unaprjeđenje vještina u rješavanju složenih problema.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 03. 2024. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Best Mostar / Uspješno završeno natjecanje Hackathon 2024. u organizaciji BEST Mostar

Hackathon, programersko natjecanje koje organizira Tehnički klub Univerziteta "Džemal Bijedić" BEST Mostar, uspješno je završeno četvrtu godinu zaredom, pružajući mladim talentima priliku da pokažu svoje vještine i kreativnost u oblasti informacijskih tehnologija.

Održan u razdoblju od 8. do 10. ožujka u prostorijama INTERA Tehnološkog parka, Hackathon je privukao srednjoškolce završnih razreda i studente iz cijele Bosne i Hercegovine.

Cilj ovog događaja bio je poticanje kreativnog razmišljanja i pružanje prilike za razvoj i unaprjeđenje vještina u rješavanju složenih problema.

Tijekom 35 sati natjecanja timovi od tri do pet članova imali su priliku da osmisle inovativna rješenja za zadanu temu, a svi natjecatelji su imali podršku iskusnih mentora iz vodećih IT tvrtki iz BiH, koji su im pružili savjete i smjernice tijekom razvoja njihovih projekata.

"Hackathon je prvenstveno prijateljskog karaktera, osmišljen s ciljem promoviranja suradnje, inovacija i zajedničkog rasta. Svi sudionici su imali priliku da nauče, rastu i izgrade mostove prema uspješnoj karijeri u IT sektoru", istaknuo je Enis Džemidžić, Koordinator za odnose s javnošću Hackathona.

Najbolji timovi su nagrađeni vrijednim novčanim nagradama i to, za prvo mjesto - 2.000 KM, drugo 1.000 KM i treće 500 KM.

Prijave za sudjelovanje na natjecanju su bile otvorene do 20. veljače, a organizatori su već najavili planove za slijedeću godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close