RECOOPER

Uspješno završen drugi program za digitalne nomade u BiH

U okviru ovogodišnjeg programa, pet digitalnih nomada iz Pakistana, Litve, Ujedinjenog Kraljevstva i Izraela imalo je priliku boraviti u Bosni i Hercegovini.
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 06. 2023. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi po redu program za digitalne nomade u Bosni i Hercegovini, organiziran kroz projekt RECOOPER i sufinanciran sredstvima Europske unije i vlade Savezne Republike Njemačke, završen je uspješno sredinom prošlog mjeseca.

U okviru ovogodišnjeg programa, pet digitalnih nomada iz Pakistana, Litve, Ujedinjenog Kraljevstva i Izraela imalo je priliku boraviti u Bosni i Hercegovini. Ovaj program omogućio je digitalnim nomadima da istraže različite aspekte života u zemlji.

Program je započeo obilaskom Mostara u kojem su digitalni nomadi uživali s turističkim vodičima iz Sunkissed Tours, istražujući poznate atrakcije grada poput Starog mosta i Starog grada. Uz nevjerojatne poglede na rijeku Neretvu, digitalni nomadi su se upoznali s bogatom poviješću i kulturom grada.

Nakon Mostara...

Nakon obilaska Mostara, program je nastavljen na Blidinju, prekrasnom planinskom području. Na Blidinju su imali priliku sudjelovati u tečaju streljaštva i posjeti domaćinstvu gdje su uživali u domaćoj kuhinji i autentičnim lokanim specijalitetima.

Jedna od nezaboravnih večeri tijekom programa bila je večera na Gorancima. Digitalni nomadi su uživali u predivnom ambijentu i tradicionalnoj kuhinji, upoznavajući lokalne običaje i gastronomiju. Ova večera je bila prilika za razmjenu iskustava i upoznavanje s lokalnom zajednicom.

Program je također obuhvatio posjetu vinariji Brkić, jednoj od najprestižnijih vinarija u zemlji. Tijekom posjeta, digitalni nomadi su se upoznali s procesom proizvodnje vina, od berbe grožđa do kušanja različitih vrsta vina. Ovo iskustvo je bilo prilika za upoznavanje bogate vinske tradicije Bosne i Hercegovine.

Program je nastavljen posjetom Počitelju, malom povijesnom gradiću s predivnim pogledom na dolinu Neretve. Digitalni nomadi su se upoznali s lokalnom poviješću i kulturom, istražujući uske uličice i obilazeći poznate znamenitosti grada poput Tvrđave.

Tijekom svog boravka, digitalni nomadi su imali priliku posjetiti i Rock školu u Mostaru gdje su sudjelovali u satima gitare, unaprijedili svoje glazbene vještine i stekli nova znanja. U ovom kreativnom okruženju, nomadi su imali priliku izražavati svoju umjetničku stranu i uživati u muziciranju.

Avanturistički duh digitalnih nomada bio je zadovoljen vožnjom quadom na Vrdima. Ističući se netaknutom prirodom i slikovitim krajolicima, ova vožnja pružila im je dozu uzbuđenja i nezaboravnih trenutaka.

Vrhunac kanuing na Trebižatu

Vrhunac programa bio je kanuing na rijeci Trebižat. Digitalni nomadi su se otisnuli na avanturu veslanja niz rijeku, uživajući u netaknutoj prirodi i prekrasnim pejzažima. Ovo aktivno iskustvo pružilo im je priliku za opuštanje, povezivanje s prirodom i stvaranje nezaboravnih trenutaka.

Program za digitalne nomade u Bosni i Hercegovini, koji je organiziran kroz projekt RECOOPER, pružio je ne samo priliku za istraživanje različitih aspekata života u zemlji, već i za upoznavanje s lokalnom kulturom, gastronomijom, prirodom i avanturama.

Koristili su usluge 30 turističkih operatera koji su u periodu, koji je prethodio programu, kroz projekt RECOOPER jačali kapacitete u različitim sferama poslovanja s posebnim naglaskom na prilagodbu usluga potrebama digitalnih nomada. U realizaciji dvaju programa sudjelovali su Restoran Radobolja, Park Goranci, Mostar Rock School, Urban Grill, Adria Tours, Villa Bojčić, Happy Apartment, Restoran Pablos, Motel Rivero, Restoran Tabak, UPUK, Vermelho, Fortica, Turistički vodič Saša Rosić-Milinković/Sunkissed Tours, Vino Brkić, Grand River, Herzegovina Bike, Hotel Verso, Visit Blidinje, Zlatni dol, Mostar Property Management, Gostionica Zavala, Udruga Tajna prirode, Teco, Fabrika Coffee, Smokva, Stanica planinarskih vodiča, Jazzy Bell, Blok bar i Restoran Megi.

Informacije o svim segmentima života u Bosni i Hercegovini, koje su iskusili digitalni nomadi, moguće je pronaći i na web platformi www.digitalnomadsherzegovina.com koja je razvijena kroz isti projekt, a čiji je cilj olakšati digitalnim nomadima upoznavanje stila života, turističke ponude, gastronomije, outdoor aktivnosti i drugih ponude ove regije.

RECOOPER je dio šireg projekta Covid-19 Investment Response/EU4BusinessRecovery, kojeg zajednički u BiH finansiraju Evropska Unija i Njemačka vlada u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Više OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close