Mostar

Ako ste freelancer, morate otići na ovu radionicu: Ovo su vaša prava i obaveze!

Sve veći broj je onih koji svoje znanje i vještine unovče povremenim radom na različitim projektima, većinom putem interneta za strano tržište.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 02. 2020. u 08:57 Intera Tehnološki park

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve veći broj je onih koji svoje znanje i vještine unovče povremenim radom na različitim projektima, većinom putem interneta za strano tržište.

Popularno nazvani freelanceri, oni ne ostvaruju stalni radni odnos, a putem velikog broja platformi pronalaze svoje klijente kojima njihove usluge olakšavaju realizaciju ciljeva ili unaprjeđuju kvalitetu vlastitih usluga.

S druge strane, ovakvi angažmani sve su popularniji i na lokalnom tržištu gdje poslodavci zapošljavaju stručnjake za provedbu određenog dijela aktivnosti koji nisu nužno dijelom njihovog uobičajenog poslovanja.

Vještine tražene na ovim platformama i tržištu općenito većinom se vežu uz kreativce, programere, dizajnere, digitalne marketare, ali ne zaobilaze ni sva ostala zanimanja. Steći ove vještine poseban je izazov koji je potrebno savladati kako bi se ostvarila uspješna i kvalitetna karijera freelancera.

Nakon upoznavanja s prvim koracima za izgradnju freelancing karijere kroz prošlojesenji meetup i niza besplatnih radionica na kojima su polaznici imali priliku jačati vlastite kapacitete upravo u područjima prikladnim za izgradnju ovakve karijere, INTERA Tehnološki Park u okviru projekta FREECO, financiranog sredstvima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, organizira jednodnevnu radionicu na kojoj će se sudionici moći upoznati s pravima i obvezama freelancera u Bosni Hercegovini.

Besplatna radionica, koja će se održati u Code Hub-u Mostar u četvrtak, 5.3.2020. godine s početkom u 17h, namijenjena je postojećim i potencijalnim freelancerima, korisnicima projekta FREECO i svima onima koji ostvaruju dohodak iz inozemstva.

Radionica će obuhvatiti temu prijave i plaćanja poreza na dohodak ostvaren iz inozemstva s posebnim naglaskom na prikaz praktičnih primjera i najčešćih grešaka. Posebna sesija omogućit će svim prisutnima postavljanje pitanja i dobivanje korisnih savjeta na konkretnim primjerima.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku, a eventualna pitanja postaviti na [email protected].  

Kopirati
Drag cursor here to close