Toni Dumančić

Učenik mostarske škole rame uz rame s iskusnim programerima

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i kako kaže voli pretvarati ideje u stvarnost i stvarati inovativna rješenja koja mijenjaju digitalni svijet.
Sci-Tech / Tehnologija | 04. 04. 2024. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Toni Dumančić je učenik 1. razreda Srednje elektrotehničke škola Ruđera Boškovića u Mostaru, strastveni inovator i programer, zaljubljenik u blockchain i umjetnu inteligenciju.

On je dobitnik mnogobrojnih nagrada i kako kaže voli pretvarati ideje u stvarnost i stvarati inovativna rješenja koja mijenjaju digitalni svijet.

U nedavnom gostovanju u CryptoAdria podcastu Toni je otkrio da se u kriptovalute i blockchain zaljubio sa samo 12 godina i da do danas ima mnogo uspješnih projekata iz ovih oblasti.

Jedna od aplikacija s kojom je Toni osvojio zlatnu medalju je RestoRitam, softver za ugostiteljstvo. Glavna namjena ove aplikacije jeste da ubrza usluživanja gostiju u restoranima.

Njegova inovativna primjena tehnologije kamera i umjetnu inteligencije omogućava sustavu da prepozna kada bilo koji gost zahtjeva uslugu konobara, pružajući do pet puta bržu uslugu.

Više o uspjesima mladog mostarskog inovatora, pogledajte na linku:

Kopirati
Drag cursor here to close