Do 50 korisnika

Stiže Messenger Rooms kao konkurencija Zoomu

Facebook je predstavio servis za video pozive Messenger Rooms koji će konkurirati Zoomu, ali i nekoliko novosti za njihove postojeće servise
Sci-Tech / Tehnologija | 26. 04. 2020. u 11:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook od početka krize s koronavirusom nastoji konkurirati Zoomu sa svojim uslugama vezanim za video pozive. Najprije su predstavili nativnu aplikaciju za Windowse i macOS s besplatnim videokonferencijskim pozivima, a sada ide i korak dalje.

Predstavljena je aplikacija Messenger Rooms koja će omogućiti pokretanje video konferencijskih poziva s do 50 sudionika, a sudionike nije potrebno pozivati individualno već se poveznica potrebna za priključivanje razgovoru može objaviti u sklopu događaja, grupa ili News Feeda.

Ono što je novina u odnosu na postojeći video chat u Messengeru je činjenica da za sudjelovanje u video pozivu (odnosno za ulazak u sobu za pojedini videopoziv) unutar Messenger Roomsa neće biti potrebna Messenger aplikacija pa čak ni već standardna prijava putem Facebook računa. Bit će dovoljno ući u odgovarajuću sobu putem internetskog preglednika, a nepozvani gosti mogu se odbiti putem opcije zaključavanja soba, javlja Bug.

Video pozivi nemaju određen rok trajanja te se mogu zakazati unaprijed. Tu je i konfigurabilna pozadina u 360-stupnjeva iza svakog sudionika (generirana putem poboljšane stvarnosti kao zamjena za pravu pozadinu) te 14 filtera kamere.

Sobe je zasad moguće pokretati putem Messengera i Facebooka, a poslije stižu i na Direct, WhatsApp te Portal. Messenger Rooms će u početku biti dostupan u nekoliko zemalja svijeta, a potom i svim korisnicima. Valja napomenuti kako sami razgovori neće biti zaštićeni end-to-end enkripcijom.

Osim predstavljanja nove aplikacije Facebook je najavio i unaprjeđenje opcija vezanih video pozive te streamanje video sadržaja u svojim postojećim servisima. Facebook Live dobiva opciju Live With koja će korisnicima omogućiti pozivanje drugih osoba na zajedničko streamanje sadržaja, a dodan je i gumb koji omogućuje prikupljanje donacija od gledatelja. Korisnici Instagrama moći će slati svoje streamove na IGTV i Instagram Storiese, a Instagram Live prijenosi bit će dostupni i na desktop računalima.

Kopirati
Drag cursor here to close