Novi koncept

Samsung lani prodao 10 milijuna savitljivih pametnih telefona

Još je malo vremena ostalo do predstavljanja nove generacije Samsungovih savitljivih pametnih telefona.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 07. 2022. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon godina istraživanja i razvoja Samsung je 2019. predstavio svoj prvi model savitljivog pametnog telefona. Nova tehnologija imala je svoja ograničenja, prvenstveno u kvaliteti ekrana i visokoj cijeni, no sa svakom novom generacijom uređaji su bili sve kvalitetniji, kao što se i njihova cijena približila cijeni klasičnih top-modela smartphonea.

Uoči predstavljanja nove generacije Samsungovih savitljivih mobilnih uređaja koja je najavljena za 10. kolovoza, predsjednik i voditelj Mobile Experience odjela u tvrtki Samsung Electronic TM Roh komentirao je stanje na tržištu ovih uređaja te je rekao kako su 2019. sa svojim prvim uređajem promijenili budućnost mobilne industrije, javlja Zimo.

Također, rekao je i kako je prošle godine diljem svijeta distribuirano gotovo 10 milijuna sklopivih pametnih telefona, što je u odnosu na 2020. rast veći od čak 300 posto. Većina prodanih modela - njih 70 posto, odnosilo se na model Flip, dok je potražnja za Foldom koji je i skuplji, bila manja.

Predviđam da će se ovaj brzi rast nastaviti. Dolazimo do točke u kojoj ovi sklopivi uređaji postaju sveprisutni i zauzimaju sve veće mjesto na ukupnom tržištu pametnih telefona, optimističan je Roh uoči predstavljanja novih modela. Što kompanija priprema vidjet ćemo uskoro - Roh je dao do znanja kako možemo očekivati novu generaciju Flipa i Folda te da su napravili napredak u svakom detalju, kao i da su razvijene nove mogućnosti.

Planovi za ovu godinu još su veći - na stranici 9to5 Google kažu da se u Samsungu nadaju isporuci od oko 15 milijuna savitljivih uređaja, a iako novi telefoni još nisu službeno predstavljeni, svi zainteresirani već ih sada mogu rezervirati i ostvariti popust.

 

Kopirati
Drag cursor here to close