Trenutno stanje i izazovi

Razgovor o industriji videoigara u BiH u Code Hubu Mostar

Sci-Tech / Tehnologija | 15. 09. 2023. u 07:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Industrija videoigara već se godinama smatra jednom od najperspektivnijih industrija u svijetu. Iako je u Bosni i Hercegovini ova industrija još uvijek u svojim začecima, ona dobiva sve veći značaj i njezin se potencijal sve češće prepoznaje.

Upravo o trenutnom stanju i potencijalu industrije videoigara u Bosni i Hercegovini govorit će se u Code Hub-u Mostar u utorak, 19.9.2023. godine s početkom u 14 sati na prezentaciji studije „Analiza industrije videoigara u BiH – trenutno stanje i izazovi“ koju organiziraju Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i INTERA Tehnološki Park.

Događaj će započeti prezentacijom studije koja nudi detaljan presjek trenutne situacije te razvojnog potencijala bh. industrije videoigara, analizu cjelokupnog ambijenta u kojem se ista razvija te konkretne preporuke koje imaju za cilj stvaranje pretpostavki za nesmetan rast ovog potencijalno značajnog privrednog sektora. Studiju će prezentirati njezini autori – profesorica Belma Ramić-Brkić i profesor Bojan Mijatović sa SSST Univerziteta u Sarajevu i Fakulteta za dizajn i razvoj igara. Nakon prezentacijskog dijela uslijedit će panel diskusija koja će uključivati gospodina Jasmina Brankovića, pomoćnika ministrice za nauku i tehnologije u Ministarstvu za obrazovanje i nauku FBiH, prof. dr. Belmu Ramić-Brkić, vanrednog profesora na Fakultetu za dizajn i razvoj igara (SSST), gospodina Zlatka Vukšića, voditelja odjela za inženjering u poduzeću Rolla, i gospodina Vedrana Šimunovića, direktora INTERA Tehnološkog Parka. Oni će s moderatorom razgovarati o vlastitom viđenju industrije videoigara u Bosni i Hercegovini, izazovima te potencijalu za rast i razvoj.

Svi zainteresirani za ovaj događaj mogu se prijaviti putem linka.

Studija je kreirana u okviru projekta ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini” koji uključuje i projekt EU4DigitalSME, a koji sufinancira Europska unija, a provodi GIZ.

Kopirati
Drag cursor here to close